Ja nie mam spiny na transfery, jakieś ogromne wzmocnienia nie są potrzebne aby o coś w tej lidze powalczyć. Jeden czy dwa trafione transfery i przy podobnej grze jak za Wdowca spokojnie można w tej pierwszej trójce być (ba, przy zachowaniu 2,5+ pts na mecz - mistrz w cuglach

). Mamy drużynę na czołowe lokaty, mam nadzieję, że utrzymamy obecny skład (martwi, że dziś 15 Maj a o Rafale nadal cisza ;<) i wymienimy paru piłkarzy co nic nie wnosili (vide Bałaszow) na takich, którzy jednak coś będą w stanie dać tej drużynie i będę zadowolony.
Kluczowe jest jednak wg mnie zatrzymanie Rafała Wolskiego. Jeśli się nie uda to nasze szansę na walkę o czołowe lokaty w przyszłym sezonie znacząco spadną. Oczywiście nie jest niezastąpiony, ale jest to piłkarz jak nasze warunki świetny i do wyciągnięcia za stosunkowo niewielkie pieniądze jak na jakość jaką gwarantuje (jesli oczywiście będzie zdrowy). Nie wiem czemu Wisła zwleka, jeśli może pozyskać za 500 000E kogoś kogo najprawdopodobniej sprzeda z dużym zyskiem, jeśli znacząco nie obniży on lotów. Pewnie Legia już zaciera ręcę, jeśli takiej kwoty nie zbierzemy. Viola z resztą pewnie też, scouting w dzisiejszych czasach to podstawa i pewnie jak my go nie wykupimy to każdemu ewentualnemu nabywcy po dobrej rundzie krzykną za Rafała conajmniej bańkę.