Wyświetl pojedynczy post
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.05.2016, 07:49
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Niestety ja tej dobrej zmiany nie dostrzegam, a wręcz przeciwnie. W dużej mierze zależy to oczywiście od potrzeb i hierarchii oczekiwań od państwa.

Jako liberała mierzi mnie przede wszystkim zagarnianie przez państwo kolejnych wolności obywatelskich, poczynając od złodziejskiej ustawy o gruntach rolnych, przez wprowadzenie obowiązkowej rejestracji pre-paidów (nawet tej wstecznej), a na nowym podatku audiowizualnym kończąc. Chwilowo niczego pozytywnego od tego rządu nie dostałem, a widmo kolejnych podatków bankowych i handlowych, chęć pomocy spekulantom-frankowiczom, czy też zapowiadane uderzenie w kolejne wolności obywatelskie nie nastraja pozytywnie.

Wszak oczekiwanie od rządu wprowadzania patriotycznych postaw, gdy chociażby historia międzywojenna znała minimum trzy nurty: sanacki, endecki i ludowy, gdzie wzajemne zwalczanie się i opluwanie swoich zdrajców, a czyichś bohaterów było na porządku dziennym, trudno nazwać za sensowny priorytet. Zwłaszcze, że mówimy tutaj o partii mającej afiliacje do kreowania własnej wersji historii, która często nie pokrywa się w faktach, jak chociazby historia najnowsza.

Historia osądzi także obecnie rządzących, ale już pierwsze półrocze wskazuje na to, że nie będzie to zbyt wesoła laurka.
Można wyczuć w Twoim poście pewną nostalgie i żal za utraconą Ojczyzna Dojną http://witamy-w-polsce.pl/1684/Kr