Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2016, 09:34
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
No a co w tym dziwnego? Robią to co Hitler. Tamten zakazywał aborcji w Niemczech a dozwolona była np w Polsce. Im słabszy sąsiad, tym silniejszy Ty.
Niemcy to Niemcy, naród który dał światu nazizm nie może być aż tak lewicowy i tolerancyjny. Owszem, przegrana druga wojna światowa doprowadziła do powstania okupacyjnych elit które miały za zadanie pacyfokowanie wszelkich syndromów narodowosciowych/faszystowskich ale podłoże kulturowe de facto zostało to samo. Pytanie tylko ile 'niemców w miemczech' zostało, ale jak widać poniżej - nie mało.

Myślę że Merkel chce obecnie podrzucić zgniłe jaja a sama dawno się zreflektowała. Dokładnie tak jak napisałeś - 'dziel i rządz'.
Cytat:
Sondaż przeprowadzony na zlecenie „Washington Post" w krajach „starej" Unii potwierdza taką ocenę. Okazuje się bowiem, że o ile tylko 27 proc. Niemców akceptuje napływ imigrantów, o tyle podobnego zdania jest aż 56 proc. Francuzów, 61 proc. Brytyjczyków i 81 proc. Hiszpanów. Z kraju, który jeszcze rok temu dawał przykład, jak należy się otwierać na innych, Niemcy szybko przejmują więc rolę jednego z bardziej niechętnych imigracji narodów zjednoczonej Europy.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1041267,...6fd2&_ticrsn=3
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.05.2016 o godz. 09:37.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując