Wyświetl pojedynczy post
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.05.2016, 22:35
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Piłka chodzona ,pozorowana ,jakie są jeszcze synonimy do dzisjszej dycypliny ktora uprawiano przy R22.?

szacunek dla tych 10566 ludzi ze im sie chcialo ,bo naprawde ogladac tego meczu zwyczajnie sie nie dało
Jaga po dwóch wpierd.o..lach się zorientowała, że cofnięcie się i czekanie na Wisłę w polu karnym jest zgubne. Wyszli wysoko, pressingiem, dużo biegali stąd. wiele minut gry rwano-szarpanej. Dawniej nazywaliśmy to "meczem walki", jak się mówiło o młócce bez większego pomysłu. Stąd też wrażenie meczu słabego i bez walki. Z pierwszym zgoda, ale dużo było w meczu głupiego biegania, co można uznać za walkę. Największym plusem Kuba Bartosz - tylko jeden poważny błąd: w drugiej połowie strata bez negatywnych skutków; obrona (!) i bramkarz (!!); umiarkowanie pozytywnie Mały, dużo walki, ale mało efektu pozostali piłkarze z formacji ofensywnej. Zawiódł mnie Rafał Wolski, i Krzysiu Mączyński nie dlatego, że byli gorsi, ale od nich oczekuję więcej. To są piłkarscy liderzy zespołu, wartość dodana, coś ekstra czego dzisiaj zabrakło.

Z perspektywy trybun mecz na remis, bo (nie sprawdzałem statystyk) Jaga miała więcej strzałów na bramkę i do końca dążyli do wyrównania. Nam brakło trochę jakości, trzeźwego spojrzenia, maniany, szczególnie od 1-0. Ważne jest zwycięstwo i liczę, że na Śląsk i Podbeskidzie wyjdą młodzi pokazać charakter i umiejętności: Drzazga, Żemło, Kujawa, Bartosz, Witek Bałaszow (o ile chciałby pokazać, że odstawienie go na boczny tor to błąd), Donald (młody nie jest, ale za to niedoceniany), nawet Uryga, który dziś w ostatnich minutach pokazał, że dla niego lepszą opcją jest obrona niż pomoc.

Wiem, że po kilku zwycięstwach pompujemy balonik i oczekujemy od Wdowczyka pucharów w przyszłym sezonie, ale zwracam uwagę, że przydałby się chłody, obiektywny, racjonalny osąd. Bez wzmocnień jesteśmy ligowym średniakiem z aspiracjami do górnej ósemki. Nic ponad Zagłębie, czy Pogoń. Puchary mogą się przydarzyć ,ale czy to oblig.....
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując