Posty po moim poście widzę, że przez noc poznikały, ale niech będzie
Jaroo1, ja zwyczajnie się dziwię, że ktoś wybiera Trumpa, tak jak w Polsce wybiera PiS i jeszcze ma nadzieje, że cokolwiek się zmieni (w sensie na lepsze). Nie muszę się rozpisywać, bo przez 10 lat na forum klepnąłem pewnie więcej niż kilkaset postów na ten temat, ale wiadomo, że osoby, które głosują w ten sposób nazywałem zawsze głupkami. Podobnie jak tych co czerpią wiedzę o świecie z filmików Kolonki.
Kocur, ciekaw jestem czy znajdziesz choć jedno zdanie, gdzie pisałem, że za PiS grozi nam wojna z Rosją. Nie znajdziesz nic takiego, więc spokojnie uprzedzam, że nie musisz się trudzić. Nawet minister wojny - czytaj Macierewicz, nie jest aż tak szalony w swoim szaleństwie, gdyż pewnie już zauważył, że możemy dostać bęcki nawet od Białorusi.
Jaroo1, nie wiem gdzie widzisz sprzeczność między tym, że będzie wojna, a Trump będzie się bratał z Rosją. Nie od dziś wiadomo, że głównym rywalem dla Trumpa muszą być Chiny, gdyż USA przegrywa z nimi nie tylko ekonomicznie, ale także w wojnie cybernetycznei i cyberterrozyzmie. Szablonowo rozwiązania nie wchodzą w gr
FraMat, możesz pisać bajeczki, ale prawdą jest, że wcześniej niż później czeka nas konflikt militarny w naszej części Europy. Tylko w ostatnim ćwierćwieczu mieliśmy dwa konflikty w byłej Jugosławii, wojnę domową w Rumunii, czy też dwie naparzanki z Rosją w Gruzji i na Ukrainie.