|
Na dzień dzisiejszy nie mamy drużyny na europejskie puchary tj. grającej regularnie w grupie LE, o LM nie piszę bo jej bramy są zamknięte dla każdej polskiej drużyny bez wyjątku. W kontekście nowego sezonu jestem w stanie założyć się, że R. Wolski w Wiśle grał nie będzie, ma kilka propozycji w tym ze Sparty Praga przynajmniej takie głosy słyszałem w światku menadżerów i skautów działających na naszym rynku. Zresztą w sytuacji braku awansu do czołowej 8-ki stało się dla mnie jasne, że Wisła go nie wykupi.
Budowę drużyny na przyszły sezon rozpocząłbym jednak od wymiany całego pionu sportowego w Wiśle, niestety ale pracują w nim wyłącznie AMATORZY, którzy nawet nie potrafią dobrze wskazać (określić) pozycji zawodników, których sprowadzają i rzekomo wcześniej obserwują.
W dalszym ciągu potrzebujemy wzmocnień a właściwie wymiany praktycznie na każdej pozycji na boisku. Wszystko trzeba rozpocząć od linii obrony, która w tym jak i w ubiegłym sezonie gra wprost katastrofalnie i aż dziw bierze, że tego nikt w klubie nie dostrzega bo gdyby nie dobra postawa Cierzniaka jesienią to sytuacja Wisły była by aktualnie tragiczna.
|