Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.04.2016, 17:17
Cytat:
Jaroo1
słyszałeś takie powiedzenie, że mowa jest srebrem a milczenie złotem ?
Tak

Cytat:
z czyim sumieniem i z czyją prawdą? A uczciwość kto oceni? Sąd ostateczny?
Może być zgodnie z moim sumieniem.

Cytat:
Chyba jesteś fanem Morawieckiego, prawo jest mało istotne, nieważne że nie można głosować w Sejmie za kogoś, nieważne że to przestępstwo, ważne że to było zgodne z sumieniem i moralnie uzasadnione. Jego sumieniem. PiS jedzie po bandzie jak mu się podoba, bo ma prawo w dupie, żeby tylko jako przykład ustawę o nieruchomościach wymienić. Jak ci przyłożą inną ustawą, która sprawi, że twój majątek z dnia na dzień straci połowę wartości to wtedy może się zorientujesz, że jednak przydałoby się jakieś prawo, a nie wytłumaczenie, że to jest moralnie usprawiedliwione, bo trzeba dać 500 zł menelowi na dziecko bez żadnej kontroli na co je wyda.
Nie rozumiemy się, a może ja się źle wysłowiłem. Chore prawo mam gdzieś. Tak jak nie czuję, że zrobiłem coś złego pijąc piwo w miejscu niedozwolonym, nie poczuwam się do odpowiedzialności za to i płacenia mandatu - chociaż oczywiście zapłacić trzeba bo przecież ....y nie przepuszczą tak i inne chore zasady mam gdzieś.
I każdy normalny człowiek, nie jakiś psychopata ani frajer, który chce się dorobić na państwie czy ludziach ma raczej podobne sumienie i moralne odczucia.
Większość ludzi jest np za karą śmierci dla pedofilów czy morderców - badań nie przeprowadzałem ale zawsze poruszając ten temat właściwie wszyscy chcieliby zabijać takie łajzy - i nie mówię tu o wyborcach Korwina czy RN tylko zwykłych ludziach podzielonych na PO-PiS czy w ogóle nie interesujących się polityką.
Każdy normalny człowiek jest w stanie ze swoim rozumem ocenić jaka kara się należy za dany czyn. I do tego nie trzeba przepisów, prawa i biurokracji. To wszystko niszczy właśnie ten system bo zamiast uproszczonego prawa są zawiłe przepisy i później każda ....a się wywinie spod ręki sprawiedliwości. Do tego dochodzi kurestwo sądów, które jak trzeba to też pomogą.

A z Morawieckim czy PiSem mnie nie powiązuj, bo jasno Ci napisałem, że liczy się przede wszystkim zdrowy rozsądek i moralność a skoro zasady są takie, że tylko samemu można oddać głos w parlamencie to tak ma być, i na pewno moralne nie jest zdzieranie pieniędzy na patologiczny socjalistyczny pomysł 500+ czy tam 700+ bo przecież urzędnik też musi zarobić za swoją prace przy tym programie.

Pisząc, że prawo się nie liczy dokonałem uproszczenia. Oczywiście prawo musi istnieć ale nie może być zawiłe i niesprawiedliwe. Powinno być jak najbardziej uproszczone = łatwiej wydać wyrok oraz szybszy tok sprawy. I napisałem tak dlatego, że, niektórzy zamiast myśleć to wolą uważać "prawo", a prawo tak jak mówiłem bywa różne. Można zgodnie z prawem nagrodzić mordercę 77 osób bardzo miłym pobytem w zakładzie karnym, można zgodnie z prawem zagazować Żyda i można zgodnie z prawem osądzić Pileckiego czy Nila skazując na rozstrzelanie czy powieszenie.
Także uważajcie na swoje prawo, najpierw się na własny rozum trzeba zdać, a później myśleć czy prawo jest dobre.

PS I chodzi jeszcze o to, że po co mam patrzeć na prawo skoro prawo to jedno a praktyka to drugie? Co ma prawo odnośnie TK? Mam płakać bo PiS coś robi niezgodnie z prawem w kwestii TK? A co to jest to TK? Banda chujów z nadania PO, niedługo pewnie w większości z nadania PiS. I o co wy płaczecie? Że się rozsypie jakieś TK? Przecież w najważniejszych kwestiach TK czy Sądy dają takie wyroki jak trzeba. Oczywiście wszystko zgodnie z prawem. Trzeba kogoś uniewinnić lub osądzić to już uzasadnienie się znajdzie, trzeba jakąś ustawę poprzeć lub zanegować to zaraz mamy pięknie zgodnie z prawem 5 wersji orzeczenia. I pytanie, po co mi to całe śmieszne TK? Żeby banda chujów z PO czy PiS w razie potrzeby swoich broniła lub utrudniała działania wrogom?
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 29.04.2016 o godz. 17:23.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.