Wdowczyk o Wolskim:
– Sezon ciągle jeszcze trwa, ale układa Pan sobie już w głowie scenariusz, jak będzie wyglądał następny? Oczekiwania wzrosną.
– Zdaję sobie z tego sprawę, choć żeby im sprostać, muszą być spełnione pewne warunki. Po pierwsze warto zatrzymać Rafała Wolskiego. Widzimy, ile ten chłopak potrafi i ile daje zespołowi. Jeśli będzie w pełni formy, a myślę, że to, co prezentuje, to nie jest jeszcze szczyt jego możliwości, to może dać tej drużynie jeszcze więcej.
Rozmawiał Pan z Rafałem Wolskim na temat tego, czy będzie on chciał zostać w Wiśle?
– Na razie mamy sezon. Wolałbym, żeby Rafał koncentrował się na grze. Niech on swoją postawą zrobi wszystko, żeby Wisła była wręcz zdesperowana w chęci jego wykupienia z Fiorentiny. Nie moją rolą jest jednak zajmowanie się tego typu sprawami. Ja mogę powiedzieć tylko tyle, że tak, chciałbym, żeby Rafał z nami został. Ale to nie ja będę decydował o pewnych sprawach, bo w grę wchodzą pieniądze. Tak możemy analizować zresztą zawodnika po zawodniku. Arek Głowacki to np. facet, który pokazuje młodszym piłkarzom, że przy odpowiednim prowadzeniu można grać na bardzo wysokim poziomie tak długo.
Czytaj więcej:
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...wanie,9929812/