Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2016, 22:16
Kto wszystkich do jednego wora wrzuca? I co ma Breivik do wiatraka? A tak serio. Napisałem też, że prawo jest złe ale prawo prawem a system systemem. I właśnie, Breivik. Każdy zwykły człowiek zostanie osądzony, dostanie jakiś wyrok ale ....a systemowa zawsze (w 99% przypadków) się wywinie.
I mi o to chodzi, że wszystkich potrafią sądzić ale jak ktoś jest z układu to jakoś bezkarny może chodzić.
I jak tu nie dojść do wniosku, że sądownictwo to kurestwo?
Zresztą, my mamy swojego Brunona K. Jego też się dało osądzić, mamy typa, który oddawał chleb biednym ludziom i za to po nałożeniu podatku piekarnia mu upadła. A jak jebany Tusk kradnie 150 mld złotych, jak Nowak chachmęci w zeznaniach podatkowych, jak politycy śmieją się z tej naszej Polski na nagraniach z afery taśmowej to ich się jakoś nigdy nie daje osądzić. Oni oczywiście są niewinni.

Jeśli ktoś ukradł lizaka i zostaje za to osądzony, ok, popełnił przestępstwo kradnąc lizaka za kilkaset złotych (może to był duży lizak), to, że kibic komuś przez omyłkę głowę utnie maczetą, ok popełnił przestępstwo więc powinnością sądu jest go ukarać ale jak jebany rudy .... kradnie 150 mld złotych, jak ginie Petelicki, Lepper, jak Lepper mówi o przyjmowaniu łapówek przez połowę rządu, jak Komorowski wydaje tajemnice państwowe ruskim agentom to nic. Nic się przecież nie stało, siedzimy cichutko. I dlatego jebać sądy! Zwykłe ....y, kolejna część systemu.
A wy brońcie ich dalej bo PiS jawnie zrobił coś sprzecznego z przyjętym prawem w zakresie sadownictwa czy TK. Jakby to było wielkie halo w państwie rządoznym przez 27 lat przez post komuchów. Dla mnie ot mogą nawet karnego kutasa najważniejszemu sędziemu na czoło przylepić jeśli będą mieli takie widzi mi się. Ważne jest aby państwo było sprawiedliwe, uczciwe a nie to czy się sędziego w formie reprymendy jebnie w pysk. Dziś jest prawo takie, jutro będzie inne, kiedyś w II Rzeszy zgodnie z prawem, z normą to sobie można było ludzi mordować i palić w piecach. Musicie zrozumieć, że prawo się nie liczy, liczy się życie zgodne z sumieniem, z prawdą, uczciwość. To jest tak jak z czerwonym światłem na pasach. ...., że mam czerwone jak w odległości kilometra samochodu żadnego nie widać? Liczy się zdrowy rozsądek a nie chore prawo i normy. Nie widać to przechodzę. I tak samo niech PiS sobie jebie tych debili z sądów i TK tylko niech wyroki i orzeczenia będą później mądre, normalne a nie kurewskie, i będzie wszystko cacy.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 28.04.2016 o godz. 22:21.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.