Jaroo1 napisał(a):

Rozumiem, że prawo jest chore ale nie rozumiem dlaczego zawsze ....a się uchroni przed wyrokiem. Ile jest afer, oszustw, złodziejstwa, ilu jest komuchów, ile przez te 27 lat się wydarzyło, a ile osób z tego kurewskiego światka polityki i biznesu zostało ukaranych?
Prawo jest złe ale tak samo sądy są złe bo siedzą w tym systemie. Jak Ty mi mówisz, że sądy działają dobrze to dlaczego te komusze ....y pokroju Jaruzelskiego i Kiszczaka przez całe życie nie zostali osądzeni - a nie! Przepraszam! Kiszczak skazany za stan wojenny... w 2015 roku, jak już się łajza dorobiła, jak już wiadomo było, że nie pójdzie siedzieć z racji na wiek, tylko zawiasy dostanie.
Sędziowie to ....y polityków i biznesmanów, ten sam układ. Także muszę Cię zmartwić ale takie mam zdanie na ich temat. TK to samo, przecież ten szmaciarz Rzepliński to POwiec, większość TK to POwcy. I co mi z takiego TK? Skoro w Polsce się jest albo PiSiorem albo Powcem to po co TK komu? Wiadomo, że swoi swoim krzywdy nie zrobią więc TK PiSowski czy POwski t patologia. Z sędziami jest to samo.
Cały system jest do wyjebania w kosmos. Potrzeba świeżej krwi w polityce, zmiany mentalności ludzi i wtedy czystych zasad, podziału władzy ale nie tylko na papierku, bo na papierku to był ten podział za PO i reszty śmieci lecz również w rzeczywistości. Bo co mi z tego, że PiS robi zamach na TK i sądy jak PO zamachów nie robiło na nic i nikogo (no oprócz Petelickiego i Leppera) a sobie zwalniali gościa z Faktu (wolne media, pluralizm, demokracja, hop hop hop!) i wszystkie afery zamiatali pod dywan.
Dopóki do głosu nie dojdą patrioci, ludzie o poglądach narodowych dopóty będzie chujnia. Dopóki jakiś zjebany hierarcha kościoła będzie sapał o to, że organizacja nacjonalistyczna, prochrześcijańska śmiała wejść do kościoła, a na domiar złego jest taki ks o nazwisku Międlar, który ma czelność mieć nacjonalistyczne poglądy i głośno mówić prawdę, dopóty będzie chujnia, i dopóki jakieś jebane żydostwo, ruski czy szwaby będą się pruły o to, że Polak ma swoje media, że Polak kocha swój naród i jego przeszłość dopóty będzie chujnia.
Jeśli żyjemy w państwie, w którym komuś źle się kojarzy hasło "śmierć wrogom ojczyzny"," a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści" to o czym my mówimy? Najlepsi Polacy ginęli za te słowa z rąk zdrajców i okupantów i my dzisiaj .......imy, że żyjemy w wolnej Polsce, robimy jakieś pokazówki z pochówkiem Łupaszki a jednocześnie jakikolwiek śmieć ośmiela się negować te hasła?
Trzeba się rozliczyć z przeszłością. Nie ma jeszcze wolnej i normalnej Polski i jedną ze składowych tej patologii są sądy.
|
bolszewizm w czystej postaci
i głupota
bo jak sądzę Pan Jaro nie miał do czynienia z sądownictwem
w żaden sposób
nie będę polemizował bo z kimś takim polemizować się nie da (kojarzy mi się tylko tu bon mot Lema o internecie)
i na dokładkę jeszcze Pospieszalski z oenerem
jak to leciało? Dziżas kur.wa ja pier.dolę