Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.04.2016, 01:58
Z tego co wiem to on tylko i wyłącznie kupował, więc de facto nazywanie go sprzedawczykiem jest trochę naciągane

Wolałbym trenera z podobnym warsztatem, ale krystaliczną przeszłością. Niestety takiego nie widać. Gość popełnił błąd i się dał wciągnąć w bagno. Żeby było śmieszniej - wszystko przez naszą sąsiadkę. Trenując Kolportera w III lidze przegrał awans z dużo słabszą piłkarsko drużyną tylko dlatego, że tamta dawała na sędziów a Kielce chciały wejść czysto. W kolejnym sezonie Kielce też już płaciły. A to były takie czasy, że często płaciło się jedynie za 'uczciwe sędziowanie' - czyli żeby nie gwizdał przeciwko nim. Obydwie drużyny dawały kasę i sędzie gwizdał normalnie. Taka chora sytuacja panowała w niższych ligach wtedy

Gość jako jeden z niewielu dostał za to srogą karę, prawie dekadę był poza piłką, zniknął z piłkarskiego świata na bardzo długo. Dostał to na co zasłużył i podejrzewam, że nigdy w życiu się gówna już nie tyknie. Teraz jest czysty. Podejrzewam, że czystszy od wielu innych trenerów jacy się tu przewijali w ostatnich latach. Tylko, że fama idzie za nim, ta etykietka już przylgnęła, a że kibice (oraz większość ludzi) mentalnie funkcjonuje w świecie zerojedynkowym to nasz trener już zawsze będzie dla nich zerem.

Dla mnie jest świetnym fachowcem z okropną prasą. Nie życzę mu źle i nigdy nie będę, sam nie jestem święty i nigdy nie byłem Już dał mi więcej powodów do dumy i radości niż wszyscy ci trenerzy z ostatnich 3 lat razem wzięci. Za to jestem mu wdzięczny.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 24.04.2016 o godz. 02:02.
Odpowiedz cytując