Wyświetl pojedynczy post
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2016, 23:20
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie. Powinien być mnożnik 2/3, a nie 0,5. Oraz nie powinno być tak, że drużyna która zajęła 9 miejsce po zasadniczej rundzie nie ma prawa walki o miejsce 7 czy 6. Więc 14 zespołów, 26 kolejek rundy zasadniczej, i po pomnożeniu punktów przez połowę lub 2/3 każdy gra z każdym jeszcze raz. Łącznie 39 kolejek.

Owszem jest. Zespół który dostał skrzydeł i przy normalnym systemie rozgrywek mając jeszcze 7 kolejek przed końcem mógłby walczyć o 3-4 miejsce na koniec, wskutek systemu rozgrywek nie ma już takiej możliwości.
To trzeba było tych skrzydeł dostać wcześniej, każdy wiedział kiedy są tworzone grupy. Na tej samej zasadzie to mistrzostwa świata są ultra niesprawiedliwe, bo ktoś kto opdadł po fazie grupowej nie miał szans dostać skrzydeł w dalszej fazie... Większość drużynowych dyscyplin, i to lig gigantów pokroju NBA ma rundę zasadniczą po której całkowicie kasuje się dorobek zespołów, a następnie rozgrywane się playoffy, i nikt nie ma z tym problemu, nikt nie gada o niesprawiedliwości.
Ja uważam że mamy naprawdę innowacyjny i dobry pomysł na Eklapę. Taki kompromis między playoffami a ligą. Te 7 ostatnich kolejek (podobnie jak playoffy) oddzielają chłopców od mężczyzn, ciułaczy i ślizgaczy od konkretnych ekip. Mnie się to podoba. A mówienie o niesprawiedliwości bo ktoś może się późno rozkręcać są dla mnie abstrakcyjne i śmieszne.
Ostatnio edytowane przez Rob_Zombie : 09.04.2016 o godz. 23:22.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując