Przypomnijmy sobie to i owo:
Cytat:
Przed rozpoczęciem rundy wiosennej trener Dariusz Wdowczyk zorganizował spotkanie z radą drużyny. Na tym spotkaniu był też najprawdopodobniej również asystent trenera Andrzej W. Z rady drużyny byłem: ja, M. N., K., R., mógł być również C. i G., ale co do tych dwóch nie jestem pewien.
Dariusz Wdowczyk na tym spotkaniu powiedział, że zgłosiła się do niego osoba, wtedy chyba nie wymienił nazwisko. Powiedział, że jest to człowiek, który swoimi działaniami korupcyjnymi wprowadził do II ligi Cracovię w sezonie poprzednim. Powiedział, że oferuje on nam swoją pomoc w dotarciu do obserwatorów, sędziów i piłkarzy innych drużyn i gwarantuje nam wręcz awans do II ligi. Powiedział,że będziemy musieli na łapówki przekazywać swoje pieniądze. Podczas tego spotkania nie były określane dokładne kwoty, ale Wdowczyk powiedział, że premie meczowe będą na te cele wystarczały. Później ku mojemu zdumieniu okazało się to nieprawdą i musieliśmy jeszcze oprócz premii meczowych wykładać prywatne pieniądze.
(...)
W praktyce wyglądało to tak, że przed kolejną kolejką ligową wołał mnie Wdowczyk i informował, że potrzebna jest dana kwota pieniędzy. Ja wówczas szedłem do Tomasza N., on mi wypłacał żądaną przez Wdowczyka kwotę z uzbieranych przez nas pieniędzy i albo ja albo Tomek N. zanosił te pieniądze trenerowi Wdowczykowi. Trener Wdowczyk uzyskiwał informację jaka kwota jest potrzebna na łapówki w danej kolejce ligowej od tego B.
|
I tak dalej, i tak dalej i tak dalej. Cała historia naszego tfu! "trenera" opisana na świetnym blogu Piłkarska Mafia.
http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...sz-bilski.html
Co mamy teraz powiedzieć? Poświęcamy swój czas, rodziny, wydajemy ostatnie grosze aby być ze swoją ukochaną drużyną na dobre i złe. Kochamy klub który dla większości z nas jest nieodłącznym elementem życia, elementem bez którego nie widzimy swojej przyszłości. I co? I pluje się nam w twarz kandydaturą na trenera naszej Wisły kogoś kto popełnił z pełną świadomością największe sportowe przestępstwo. Ba! Zbrodnie, która powinna dyskwalifikować na wieki takiego osobnika.
Pozostaje tylko "podziękować" odpowiedzialnym za to osobą. Szkoda życia na nasze rozprawy czy tn czy tamten byłby lepszy. Granica została przekroczona.