Wyświetl pojedynczy post
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2016, 15:47
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Oczekiwałbym, że piłkarze pokroju Głowackiego, Małeckiego i Brożka zbojkotują wybór nowego trenera i nie stawią się na organizowanych przez niego treningach. Jeśli nie, jeśli to zaakceptują, staną się niegodnymi podania ręki. Człowiek może i odpokutował swoje winy, ale przekręcał NAS!

Przy takiej demoralizacji Zarządu i przyklepaniu takich decyzji przez p. Cupiała, przy całym szacunku dla jego zasług dla Naszego Klubu - lepiej byłoby zacząć wszystko od nowa w lidze regionalnej.

Można spaść, można nie dać rady na boisku - ale schować w kieszeń honor to hańba.
Nikt nie powiedział że mamy się sku..wiać, ale z drugiej strony jak to ktoś już napisał nikt mi nie powie że w czasie komuny całkiem legalnie się dorobił.. co do honoru, ciekawy przykład się nasuwa: są głosy że gdybyśmy się nim tak nie unosili jako średnie państwo w 39 roku przed mocnymi niestety Niemcami inaczej mogła pójść historia, niekoniecznie tak że przez honor byliśmy najbardziej zniszczonym państwem na świecie podczas II wojny i najbardziej zdziesiątkowanym co odczuwamy do dziś..

Elefant napisał(a):Wyświetl post
Od czasu pamiętnego 0:6 nikt tak ze środka klubu nie napluł na kibiców i tradycje Wisły.
Facet skazany za korupcje, facet który ustawiał mecze przeciwko Wiśle...

Trzeba jednak pamiętać, że Dariusz W. to tylko epizod w historii Wisły. Wstydliwy, nawet bardzo, ale były czasy, że struktury klubu były daleko bardziej obce kibicom niż teraz.

Dlatego wszelkie życzenia spadku itd są bez sensu. To nie Dariusz W. spadnie tylko Wisła.

Sportowo nawet nie rozważam co on umie i może. Byle Wisła się utrzymała.
Nawet jak wejdzie za rok do LM to dla mnie na ławce trenerskiej będzie pusta przestrzeń.
Ah ta gdybologia.. pusta przestrzeń mówisz.., malkontenctwo i narzekanie zawsze musi być chlebem powszednim?

Lupo napisał(a):Wyświetl post
Czekam tylko na teksty od kogoś z zarządu Wisły, że wysłuchali kibiców i zgodnie z ich wolą nie zatrudnili Smudy, a Wdowczyk to tak naprawdę jest właśnie w odpowiedzi na głos z trybun....

Czuje się jakbym dostał któryś raz od Wisły prosto w twarz... Ja pierdziele... Karuzela śmiechu niech się kręci dalej..... Ale nie dziwmy się, że w ostatnich miesiącach jesteśmy najbardziej wyszydzanym klubem w Polsce, bo to jest jakiś kabaret.
Ktoś jeszcze od jakiegoś czasu ma wrażenie że o naszej Wiśle wręcz za dużo się mówi? Prasa zagląda tam gdzie nie trzeba i wręcz robi ferment i czasem napuszcza nas kibiców na siebie? Interia niby z nami współpracuje, widać tam reklamy biletów na nasze mecze ale z drugiej strony czytamy artykuły
m.in "pana" Jawora byłego z GW czy chyba mniej szkodliwego Białońskiego..

s1mone napisał(a):Wyświetl post
Ja osobiście mam mocno mieszanie uczucia, bo widmo spadku się oddaliło - Wdowczyk to dobry trener. Zdaję sobie sprawę, że każdy kto trenował kluby, które awansowały w niższych ligach w tamtych czasach musi być w jakimś stopniu umoczony. Podobnie patrzę na osobę Cupiała, który jakby nie było zrobił swój majątek w czasach, w których bez układów nie dało się tego osiągnąć. Niektórzy ludzie naprawdę potrafią być naiwni. Gość swoje odsiedział, w przeciwieństwie do wielu innych, którym nie stała się wtedy krzywda.

Z drugiej strony nie wierzę, że nie dało się wybrać gościa, który jednak nie ma takiej złej prasy i nie siedział za korupcję z podobnym warsztatem. Jeśli nas utrzyma będę mu wdzięczny. Ma szansę pokazać, że potrafi trenować a nie tylko dzwonić. Z drugiej strony smród zawsze będzie się ciągnął za nim niestety. Zawsze.

Dodam jeszcze, że jak czytam wypowiedzi niektórych to mam wrażenie, że żyli w innym kraju albo są za młodzi, żeby pamiętać jak to wyglądało w czasach przeszłych. Życie nie jest biało czarne, ludzie tym bardziej. Są tylko odcienie szarości o różnej głębi.
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ja .......ę. Wam się niektórym już wszystko totalnie pomieszało. PIŁKARZE SĄ KURVVA OD GRANIA, NAWET JEZELI OGŁOSILIBY GRACJANA ROZTOCKIEGO TRENEREM. To oni są w największym stopniu odpowiedzialni za to, że ten Klub jest w tym miejscu jakim jest, a trenrem nie jest dalej Kazimierz Moskal tylko Dariusz Wdowczyk i powinni zapierdalać jak dzicy na treningach i w meczach, żeby tę sytuacją odwrócić.

WSZYSCY NA JAGIELLONIĘ, WBREW WSZYSTKIEMU!!
Więcej takich ludzi na forum, coś mądrego życiowego i REALNEGO skrobną.. Pozdrawiam!
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując