Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2016, 19:25
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
Jest na ta przypadlosc pewne, potoczne okreslenie - lenistwo sie nazywa. Nie wydaje mi sie, zeby legiony murzynow z Afryki, ktorzy trenowali od malego na tamtym kontynencie mialo lepsze warunki do trenowania od naszych kopaczy. Roznica tylko taka, ze tamci musieli zapierdalac od malego jesli nie uciekajac przed lwami, hienami czy innymi dzikimi zwierzetami to zeby zagrac sobie w pilke biegali po kilkanascie km w jedna strone na boisko dwa razy dziennie. Reasumujac jakby u nas pilkarzykom-pajacykom sie chcialo to takich Lewandowskich byloby duzo wiecej no ale co poradzisz - nic nie poradzisz.
Mentalność rodzimych sportowców to osobna sprawa i temat na szerszą debatę (szczególnie widoczne jest to w sportach zespołowych). Ale nie trzeba sięgać do Afryki, żeby zauważyć różnicę. Weźmy chociażby Czechy. I niekoniecznie sporty wyczynowe. Nawet w małych mieścinach widziałem tam ludzi w każdym wieku uprawiających piłkę nożną, hokej, jeżdżących na nartach, biegających... My w porwaniu do nich jesteśmy pustynią. I to musi odbijać się na wynikach sportowych. Mam nadzieję, że odnosimy przynajmniej sukcesy w Counter Strke'u albo League of Legends.