Wyświetl pojedynczy post
Zibi77
Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2016, 18:01
Elefant napisał(a):Wyświetl post
Przerabialiśmy już to.
Zamiast "intelektualnych zer" rodem z tej czy tamtej partii będziesz miał intelektualne zera (już bez cudzysłowu) z Holandii, Niemiec czy Belgii rodem np. z partii Guya Verhofstadta. Na dodatek beż żenady transferujące wszelkie zyski do krajów macierzystych. Są pragmatyczni i wiedzą gdzie jest ich interes i po co tu przyjechali.

Trudno o bardziej szkodliwy pogląd, ale w sumie nie potępiam, bo sam dawno temu miałem taki sam a może jeszcze bardziej szkodliwy, radykalnie liberalny. Niestety w latach 90-tych i później nie miałem kilku lat i to owo zobaczyłem z bliska a nie z gazet to i poglądy mi się naprostowały.

Co do TK się nie wypowiadam, ale tylko sandomingo z grubsza ogarnia temat.
Ale trudno się dziwić skoro wszędzie powtarzane są bez ustanku te same bzdury.

Generalnie TK jest do rozgonienia w całości, a jego usytuowanie, kompetencje i sposób wyboru sędziów do ponownego zdefiniowania. Obecnie jest to emanacja staropolskiego liberum veto.

A i jeszcze jedna uwaga. Ktoś napisał, że od katastrofy smoleńskiej społeczeństwo polskie się podzieliło. Nieprawda. To jest podział, który trwa od czasów przedrozbiorowych.
Czy Ci się to podoba czy nie funkcjonujemy w określonym porządku prawnym.Jakim ?Wystarczy że przeczytasz moje wcześniejsze posty tam jest to zawarte.Takie Twoje pisanie o rozganianiu TK i liberum veto pachnie samosądem i cofaniem się parę set lat wstecz a nie o to przecież chodzi.Prosiłbym o merytoryczne odnoszenie się do tematu a nie pisaniem to be tamto bzdura i bujaniem Bóg wie gdzie.Czy Nam się to podoba czy nie KONSTYTUCJA RP jest najwyższym i najważniejszym aktem prawnym.Jak Ją zmienić o tym też pisałem wcześniej.Co do prywatyzacji...Wiesz ja wiele lat pracowałem w ogromnym Polski przedsiębiorstwie i wystarczy mi napatrzyłem się .Nikt tam nie liczył się z jakąkolwiek higieną finansową bo przecież Państwo da!Podejmowano szkodliwe decyzje,królowało kolesiostwo a np marketing zajmował się jedynie rozliczaniem rachunków za wodę i prąd.No prostu żenada.Ale przecież Polski podatnik dojny więc co tam dopłacimy każdemu.14 ka dla Górnika proszę bardzo już o 13 ce nie wspominając .Nie ważne że kopalnia stratna przecież Im się NALEŻY !!Więc nie wypisuj bzdur i teorii spiskowych.Ja odkąd zostałem w branży acz już u tego "niedobrego" prywatnego przejrzałem.Zobaczyłem jak można sprawnie zarządzać Ludźmi finansami.Że zatrudnia się fachowca a nie kolegę partyjnego .Jak się dba bo przecież mamy wspólny interes.Poczułem na własnej skórze szacunek od właściciela połączony z godnym wynagrodzeniem.Ale On do wszystkiego doszedł sam i wiedział że Państwo nic mu nie da a co najwyżej doj..... podatkami.Pisanie że to co z zagranicy jest be to nieuczciwe i bardzo upraszczające.A skoro be to niech Prezydent jeździ Polskim polonezem.W ogóle zrezygnujmy z zagranicznych aut paliw hodujmy u Siebie cytryny i mandarynki.Nakażmy zakaz kupna wszystkiego co nie Polskie.I mecze też tylko grajmy sami ze Sobą.Tylko że to nie jest absolutnie żadne wyjście.