Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2016, 17:22
emj10 napisał(a):Wyświetl post
A co do prywatyzacji dalej jestem jej zwolennikiem i uważam, że powinno być sprywatyzowane (preferowanie prywatyzacji wewnątrzkrajowej nie jest złym pomysłem) wszystko do końca nie licząc sektorów strategicznych (energetyczny, chemiczny i zbrojeniowy). Inaczej mamy teraz takich byłych pisowców jak Hoffman, Kamiński, czy Mastalerek zarabiających miliony, choć jak dobrze wszyscy wiedzą (włącznie w PiS) są to intelektualne zera.
Przerabialiśmy już to.
Zamiast "intelektualnych zer" rodem z tej czy tamtej partii będziesz miał intelektualne zera (już bez cudzysłowu) z Holandii, Niemiec czy Belgii rodem np. z partii Guya Verhofstadta. Na dodatek beż żenady transferujące wszelkie zyski do krajów macierzystych. Są pragmatyczni i wiedzą gdzie jest ich interes i po co tu przyjechali.

Trudno o bardziej szkodliwy pogląd, ale w sumie nie potępiam, bo sam dawno temu miałem taki sam a może jeszcze bardziej szkodliwy, radykalnie liberalny. Niestety w latach 90-tych i później nie miałem kilku lat i to owo zobaczyłem z bliska a nie z gazet to i poglądy mi się naprostowały.

Co do TK się nie wypowiadam, ale tylko sandomingo z grubsza ogarnia temat.
Ale trudno się dziwić skoro wszędzie powtarzane są bez ustanku te same bzdury.

Generalnie TK jest do rozgonienia w całości, a jego usytuowanie, kompetencje i sposób wyboru sędziów do ponownego zdefiniowania. Obecnie jest to emanacja staropolskiego liberum veto.

A i jeszcze jedna uwaga. Ktoś napisał, że od katastrofy smoleńskiej społeczeństwo polskie się podzieliło. Nieprawda. To jest podział, który trwa od czasów przedrozbiorowych.