Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2016, 09:35
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Stary dobry przykład. Jeśli akcyza jest duża po to żebyśmy mniej palili to duże opodatkowanie pracy jest po co?
Idąc tym tokiem to abyśmy mniej pracowali, albo w wariancie optymalnym nie pracowali wcale

sandomingo napisał(a):Wyświetl post
emj10, tekst zacytowane przez Ciebie na blogu uważam za błędny.
Takie ujęcie tematu prowadziłoby właśnie do naruszenia podstawowych zasad demokratycznego państwa prawa.
I tego autor nie uwzględnia.
Nie można się zgodzić z tym co napisałeś.

Idąc tym tokiem o krok dalej można stwierdzić, że w imię zasad demokratycznego państwa prawa władza ustawodawcza może nałożyć ustawą kaganiec na Trybunał Konstytucyjny, aby go spetryfikować. Nie można się z tym w żaden sposób zgodzić, gdyż stosując literalnie Konstytucję to właśnie Trybunał Konstytucyjny jako jedyny organ w tym państwie odpowiada wyłącznie przed Konstytucją, stąd wyroki są ostateczne, a zmiany systemowe w jego działaniu można wykonać jedynie za pomocą... zmiany Konstytucji.

sergio napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się po co w ogóle dyskutujecie z emj10? Dajecie sie podpuszczać Andrzejowi jak młode pelikany

Andrzej Rzepliński kibicowskiej braci emj10 wzywa do opublikowanie wyroku na stronie SKWK
Rozumiem, że nigdy nie rozpieszczałem Ciebie zbyt dużą atencją, gdyż zwyczajnie nie miałem na co odpisywać przez zbyt niski poziom merytoryczny postów (w przypadku tego co pisze AYALA to przynajmniej bywa zabawnie), ale postanawiam uczynić poprawę w okresie postnym

Ponadto do prezesa TK Rzeplińskiego, jak też SKWK podobnie mi daleko. Także zmiana preferencji politycznych i kibicowskich raczej mi nie grozi w tym wieku.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 10.03.2016 o godz. 09:40.