Wyświetl pojedynczy post
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.03.2016, 15:02
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
teraz za to błyszczymy organizacyjnie. Popatrz na odejścia Genkova, Jovanicia i kilku innych. Odeszli a My i tak musimy im zapłacić za pieniądze obiecane w kontrakcie. Ilievovi czy Pareiko robiliśmy przelewy długo po tym jak odeszli z klubu (zawarte ugody). Dalej popatrz gdzie są wychowankowie: Stolarski, Buksa, Zając czy handz7ik. Cz.y świeże sprawy odejścia Dyzmy i cierzniaka
Nie błyszczymy, ale to jest nic w porównaniu z tym, co mieliśmy w latach 90-tych. Te wszystkie pierdoły o których piszesz są rzeczywiście przykładami fatalnego zorganizowania klubu, ale ktoś pięknie wspominał przed Cupiałem brakowało na mineralną i wodę w szatni. Ja pamiętam jak wyglądał stadion (pomimo, że byłem gówniarzem jak tam się zjawiałem), pamiętam jak oglądałem z górki jakieś treningi czy gierki treningowe. Było spoko, ale wtedy byliśmy na poziomie ligi albańskiej. Zero porównania.
Oczywiście, że mogliśmy trafić na innego właściciela, a później na fali kolejnych lat zbudować normalny stadion i mieć normalną.drużynę. Mogliśmy równie dobrze spaść.kilka lig niżej i grać derby z sąsiadką w 3 czy 4 lidze. Albo z Garbarnią. Mogliśmy równie dobrze być Piastem Gliwice, który się poukładał po kilkudziesięcioletniej działalności i pierwszy raz walczy o tytuł - mogliśmy czekać 30 lat na jakąkolwiek drużynę, jakąkolwiek organizację i jarać się jak dzieci, że udało nam się wygrać jeden mecz na Legii czy Widzewie.
Euro 2012 to pokłosie między innymi tego, że polskie drużyny zaczęły wyglądać.organizacyjnie, prezentować się jako-tako w europejskich pucharach (w tym Wisełka na początku XXI wieku), nie wiadomo jak by to wyglądało bez tego okresu wiślackiego. Może liga rozwijałaby się wolniej? Przecież Wisła dała sygnał do rozwoju wówczas ...

Ale okay, jak chcesz wierzyć, że teraz jest gorzej lub porównywalnie - życzę powodzenia!
Ostatnio edytowane przez dziki : 09.03.2016 o godz. 16:08.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując