Martinus napisał(a):

Ale jaki argument przemawia za tym, że Jurcic wygląda solidnie? Dostał w tym sezonie jak na warunki słoweńskie samograja jakim jest Maribor, od kilku lat z rzędu niekwestionowany Mistrz Słowenii i doprowadził do sytuacji w której ten tytuł utracą. Wcześniej w Dinamie szału też nie zrobił.
W żadnym z trenowanych przez siebie zespołów nie zrobił wyniku ponad stan, o którym można byłoby napisać, że widać tutaj rękę trenera. Nie twierdzę, że się nie nadaje, ale nie wiem jakie to argumenty mają za nim przemawiać?
|
Cytat:
|
Jurčić started his managerial career at Croatian First League side Istra 1961. In his first season as head coach, Istra 1961 finished the 2005–06 season in sixth place which was the best ever season result for the club. The following season, he was offered the head coaching position at Slaven Belupo. They finished the season in 2nd place on the table (best ever league position in club history) and qualified for UEFA Cup competition. He left the club in 2008 and went on to join the reigning Croatian champions and his former club, Dinamo Zagreb, on 5 March 2009.[1] With Dinamo he won his first managerial titles by winning the 2008–09 and 2009–10 Prva HNL and Croatian Cup in 2009. On 19 May 2010 Krunoslav Jurčić resigned as the coach of Dinamo Zagreb.[2]
|
Cytat:
Manager
Dinamo Zagreb
|
Z wikipedii. O ile prowadząc Dinamo zdobycie mistrzostwa może nie być "wynikiem ponad stan", o tyle w pierwszym przytoczonym przeze mnie cytacie masz dowody na to, że się mylisz. No, chyba, że nie wiem o tym, że np. Istra i Slaven mimo, że miały najlepsze wyniki w historii, to nie były one "wynikami ponad stan". Z resztą, nam wyniku ponad stan nie trzeba. Nam potrzeba wyniku na miarę naszych możliwości, którym zdecydowanie jest co najmniej pierwsza ósemka.
Zapowiada się jutro nerwowy dzień. Oby tak jak miło zaskoczyli nas transferami do klubu zimą, tak samo jutro miło nas zaskoczyli nie przywracając Smudy do pracy w Wiśle. To nie musi być Jurcić. Ważne tylko, żeby to nie był Smuda.