|
O co chodzi wszystkim piszącym "z takim składem spaść" ? Pojawiają się też wpisy w stylu "skład na pierwszą 3"
Co za bzdura. Skład mamy słaby, co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości. Ok, rozumiem, 7 transferów, ale papiery nie grają, a na boisku widać co się dzieje. Gdyby którykolwiek z tych gości którzy do nas przyszli był w miarę dobry, to by tu nie przyszedł. Rany, my jesteśmy na 15 miejscu w tabeli, to naprawdę nie jest świetlana perspektywa przychodzić do takiej drużyny. O żenującej sytuacji świadczy chociażby transfer Burligi, który do Wisły bądź co bądź był przywiązany i był wyróżniającym się graczem, a odszedł przy pierwszej lepszej okazji do jakiejś tam Jagielloni. Jeden z najlepszych naszych zawodników.
Do tego skąd te transfery - Drzazga z jakiejś tam 2 ligi, Pietrzak z 1 ligi. Ondraska nikt nie chciał w Norwegii, Balashow nie grał pół roku. Małecki jest w dramatycznej formie od 3 lat. Wolski nie gra od 4 lat na poważnym poziomie (po czym i tak jest u nas najlepszy), Brlek - niewiadoma. Faktycznie, 7 transferów do Wisły brzmi dobrze, ale to tylko ilość, bo jakości w tym na razie za grosz.
Na bramce mamy bramkarzy, którzy nie są w żaden sposób czołowi w Polsce.
W obronie mamy dziadka Głowackiego, który dogrywa karierę do końca, Guzmica który ostatnio popełnia masę błędów, jeźdźca bez głowy Sadloka, który co kilka spotkań odstawia taki numer, że kończy się utratą bramki, Jovicia do którego nie można mieć zastrzeżeń. Pietrzak? na jakiej on ma właściwie grać pozycji? na obronę to się wg mnie nie nadaje, w pomocy też średnio.
Co jest dalej? W pomocy Uryga, dramat. Cywka, dramat. Crivellaro, dramat, Małecki, dramat. Popović - coś czasem dobrze poda. Wolski, Brlek - to się dopiero okaże. Balaszow - nic nie gra, tylko bieg. Guerrier - jeździec bez głowy. Mączyński z kontuzją, Boguski - dramat.
W ataku? Brożek - ostatnio nic nie gra, Ondrasek - chce, ale dopiero wczoraj coś strzelił. Drzazga - nie wiadomo.
Kto by się z tego składu załapał do Wisły Kasperczaka? Mączyński na rezerwę, na siłę Guerrier. Głowacki i Brożek jakby byli młodsi. Nawet do Wisły z 2011 trudno byłoby kogoś wstawić.
Dodajmy do tego zupełnie dramatycznego trenera, to mamy obraz dzisiejszej Wisły.
Ale nie rozumiem co stoi za twierdzeniami, że mamy skład chociażby na górną 8. Ja wiem, że to jest polska liga, ale patrząc na ich grę i poziom to nie ma ku temu żadnych podstaw. Niestety.
|