Wyświetl pojedynczy post
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.02.2016, 11:21
Wiesz, moze to ty masz racje a ja sie myle - jest taka możliwość, ja wcale nie zaprzeczam. Tylko jakoś mi sie niechce wierzyć w to, że komus takiemu jak Cupial chcialo by sie bawic w nianczenie klubu, ktory i tak wyzej nie podskoczy bez jego pomocy.
Mi by sie nie chcialo zajmowac bzdurami, transferami czy wydatkami. Jesli komus place to wymagam, zeby wykonal za mnie prace, czyli zrobil wszystko by bylo ok. Gdyby pozniej okazalo sie, ze przygrał w huja i jestem na tym stratny - dostał by odemnie kopa w dupe! No niestety ale place za prace a nie zabawe.

Tak masz racje, to jego klub i jego zabawka. Ale nie wydaje mi sie., ze za bardzo Cupiał orientuje się w tym , jak gral Cywka czy Krzywejajo. Przeciez on w pilce siedzi dlugo, bardzo dlugo jak na nasze warunki. Przemielil nie jednajuz gwiazdeczke i doskonale wie, ze obecnie to mamy ogorki w skladzie. Wszyscy zarabiaja łącznie tyle ile Zuraw z Sobolewskim zgarniali kilka lat temu razem, Dlatego, nie róbmy z siebie i niego idiotów.
Czy na prawde myslisz, że Cupial wynalazl i zatrudnil Pawlowskiego? PRzeciez on wie, ze ktos uznal by nie warto inwestowac w trenera, gdy w zamysle mamy jego zamiane po sezonie. Wybrano najtansza opcje, gdyz przekonano Cupiaila , ze grajki dadza rade.
Owszem. A w czym Cupial maczal palce? W sprawie Cierzniaka...Oj napewno prezesik przekonywal, ze lepiej jednak oddac go teraz, ze kasa sie przyda! Ale Cupial ma wyjebane na te kilka groszy, wie że i tak bedzie musial po sezonie kolejny raz dac nam kase na przetrwanie i tyle.

Tak na prawde, to Cupial ma wyjebane co kto o nim mysli. Jak by mu zalezalo na naszej opini to by odpowiedzial na nasz placz i lament . Tylko po co? Przeciez jesli by chcial to zakonczyc, to nawet jutro bysmy musieli oglosic upadlosc. Gosc nas obecnie pcha do przodu i pewnie tak bedzie pchal, do puki cos dla nas nie wymysli.

Ludzie, az strach pomyslecc ,co bys sie tutaj dzialo, gdyby nas zbawial Król lub inny Drzymała. Zamkneli by ten zjebany i niedochodowy biznes juz dawno w....u! Pogonili by kazdego kulawego pilkarza, zeby sie cos odkuc...I zgasili by swiatlo! Bo nasz klub dla kogos kto jest z zewnatrz, jest balastem i pasozytem, jakim trzeba byc idiotą, żeby w to się bawić? Dla kogo? Garstki fanatycznych zgredow i maloletnich lanserów? Sprzedali by dawno juz licencje na gre w Ekstraklasie i kazali sobie jeszcze podetrzec dupe z wielkim zalem , za wjebane pieniadze...Bo Biznes is ....a Biznes...to nie teatrzyk dla spoleczenstwa lokalnego, ktoremu zal wyjebac 10zl na bilet...

Mów co chcesz ale Cupial mimo wielu wad, zrobil whuj dla naszego klubu! Jedyny w Polsce tyle lat dalej sie w to bawi...kazdy kibic w polsce dałby sie pociąć, za nawet takiego jak obecnie golodupca w swoim klubie.
I moze wy.......ic kazdego kogo chce, bo placi i wymaga...jego decyzje sa czasami idiotyczne jednak sam za to placi. Ja nie wierze ze jak by niby byl roztropny to wiele by sie zmienilo...Wy myslice ze utrzymali b ysmy sklad i grali w lidze mistrzow reguralnie. Ze wybudowali bysmy akademie i byli bysmy drugim Ajaksem...taki huj!

Gdzie? Na stadionie z betonem wylanym na dyszce? Nawet jak by Zuraw z Frankim byli na amfie to nie dali bysmy rady wtedy awansowac do LM. To byly chore zasieki dla takiej dziury jak Polska...Z tej akademi to by wychodzily takie same pijaczyny i nalogowe pedaly jakich u nas w kraju na peczki. Mielismy whuj mlodych i utalentowanych i kazdy konczyl podobnie. Zero przebicia i wyszkolenia...lenistwo i polskie partactwo. Kto by w tej akademi wtedy szkolil? Chemicz? Czy inny pijaczyna lub nieuk jak Stawowy?
....a zejdzcie na ziemie...Po 16 latach u nas postawiono komunistyczny stadion...Po jebanych 16 latach, wkladania w druzyne, wojazy po europie i utrzymywania graczy - zarabiajacych wiecej niz wiekszosc obecnych kopaczy....

Ktos kto wjebal tyle kasy, tylko dlatego ze mial taki kaprys i mazenie o LM w klubie błąkajacym sie miedzy spadkiem a spadkiem...ktorego sponsorem byl voigt i producent kondonow...do ktorego sprowadzil cala czolowke polskich pilkarzy - to normalne, że od czasu do czasu wyjebało mu kory, każdemu by wyjebalo na jego miejscu.

Też byscie wyjebali Kasperczaka, Skorze, Maaskanta czy Kazika, bez najmniejszych skrupułów. Ciezko patrzec na kogos, kto kaleczy i nie ma nawet wiedzy dlaczego tak sie dzieje. Bez .......enia o jakims MU i Fergusonie...wizji i czasu na system.
Masz najlepszych graczy w kraju, żre ci, grasz fajnie i cieszysz panskie oko...i nagle jeb! ....a zapominają jeden z drugim, gdzie pracuje i z kim pracuje. Gracze poruszaja sie jak Jankowski w polu karnym a jedyne co druzyna potrafi to przejebac z .......onymi zydami i jebac dzide na napastnika.
To nie były dołki formy tylko zgliszcza w mózgach trenerow. KAzdy wyjebany zostal na wlasne życzenie, a jesli uwazal że niesłusznie to powinien usiąść w fotelu i zapodac maraton z spotakniami prowadzonej druzyny. Jak jeden mąż wyłaczył by tą paradie futbolu, góra po 2-3 spotkaniu. Cupiał i tak zawsze cierpliwie wytrzymywał dłużej!

I huj!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 16.02.2016 o godz. 03:59.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując