|
To kibice nie wiedza jeszcze, ze bieda u nas hula po szafkach?
Glownym problemem byla jest i bedzie niecierpliwosc nadprezesa w kluczowych momentach. To zdeterminowalo fiasko ekipy Basalaj-Valckx-Maaskant, pozniejsza sytuacje finansowa, poziom sportowy. Ten z kolei determinuje frekwencje, ta ilosc finansow, ta z kolei poziom sportowy, czyli bledne kolo. To samo dwumecz z Anderlechtem (sprzedany kregoslup druzyny) jak i PAO.
Absurdalne zmiany trenerow i ruchy transferowe. O marionetkach wspomniales.
Zenada marketingowa, w skrocie UFA.
Doradcy Cupiala.
Mandziary.
Skoro nie informuje znaczy, ze poziom chvjozy w kazdym aspekcie jest powalajacy. To nietrudno sie domyslec. Nawet gdy byla finansowo bajka tez nie trzeba bylo informowac, gdyz wyciagalismy kogo leci z ligi jak dzisiaj Legia, a upierrdliwcy (stazem forumowym zbyt mlody jestem, by okreslic, ze nikt nie widzial glinianych nog kolosa) wiercili dziure w calym, lecz wuj tam, sukcesy!
Te tematy i tak sa ograne. Co mozemy zrobic tez - przychodz na stadion, najlepiej nie sam i kupuj klubowe pamiatki. Tyle, ze wracamy do nieumiejetnego gospodarowania pieniedzmi. Normalny, nie pojeb masochistyczny gorszy od Greya niz ja i 10 tys. podobnych do mnie widzac kolejna zmiane trenera na frienda Smudy, Smude, odgrzewanego Moskala, quasi-pilkarzy typu Boguski, Krzywejajo, Sadlok, Uryga, dg77, wczesniej Jankes, Klaric, Burdenski, Sikorski mowi: "pierredole, pas! te nieroby maja pare h treningu i raz w tygodniu mecz i zgarniaja kilkadziesiat tys. na miesiac, a ja na 2 kola musze zapierrdalac jak powinien Guerrier".
Co jest w tym najsmutniejsze? W wielu przypadkach wystarczylaby Reymanowska nieustepliwosc, honor, uczciwosc wzgledem kibica, by moc z podniesionym czolem podac mu reke lub przeciwnikowi. My natomiast jak trafnie okreslil to byly marszalek sejmu, minister spraw zagranicznych "robimy laske". Niestety bez polskich znakow. Widzisz to szczegolnie po minach naszych schodzacych po meczu do szatni albo klepiacych piatki. Luz, blues, california. Byle do bonarki. Pilkarska generacja bez ambicji, bez mentalnych jaj (oprocz Glowy i Brozka), gdzie niestety operacje na nich (Sobol) poprowadzil lysy mgr od karchera.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 14.02.2016 o godz. 23:41.
|