Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.02.2016, 18:49
Cytat:
Jak by iść tokiem myslenia Kukizowców i wsadzic te pieniądze w ulgi podatkowe to dostali by tylko Ci co mają prace, a przecież wielu bezrobotnych też ma dzieci.Rozumiem, że według Ciebie państwa gdzie opieka socjalna stoi na wysokim poziomie powinny dawno zbankrutować ?
Czy powinny dawno zbankrutować to nie wiem ale jest pewne, że jeśli utrzymają trend to zbankrutują. Jakoś już się Niemiaszki i inne państwa z Europy zach obsrały przed przyjmowaniem setek tysięcy imigrantów socjalnych. Dlaczego? Przecież skoro rozdawanie kasy to normalka i sie kalkuluje to co im zależy pomóc ludziom?
Przewaga tych bogatych państw nad nami biedakami jest taka, ze to one rozdają karty, one rządzą, tam się więcej zarabia tam siła nabywcza pieniądza jest wyższa w porównaniu do naszej waluty, oni sobie mogą tanie towary importować skądkolwiek i zawsze im zostanie więcej hajsu bo płaca w eurasach czyli 4 razy mocniejsza walutą niż nasza. My cokolwiek chcemy kupić w sklepie to się musimy wykosztować. Sprowadzamy gówno z Chin a i tak to jest relatywnie drogie jak na nasze zarobki.
Do tego oni żerują na państwach Europy środkowej i zachodniej, nie na darmo chcieli wciągnąć w swoje szpony Ukrainę. Fajnie sobie kolonizować państwa, stawiać tam markety, banki itp i niech kasa płynie od Polaków, Bułgarów czy UPAińców do socjalistów z zachodu.

Z tego co wiem jak ktoś nie pracuje to jakąś pomoc socjalną otrzymuje także ewentualnie możnaby tę pomoc trochę zwiększyć ale ogólnie to nie jest to dobry pomysł. Ile jest takich rodzin gdzie rodzice nie pracują? Kto zakłada rodzine i nie pracuje? Chyba tylko jakaś patologia (oczywiście nie mówię o przypadku gdzie np ojciec traci pracę i musi minąć tydzień/miesiąc czy dwa zanim coś nowego ogarnie.
Widzisz, Ty już chcesz ratować ludzi co nie pracują. Ho ho, ale fajnie by się żyło w takim państwie. Nic tylko dzieci odchowywać a państwo zapłaci za wszystko.
Ludziom trzeba dać możliwość pracowania a nie im dawać kasę za nic.
A zobaczysz co się stanie z tym pomysłem 500 zł na dziecko jeśli dochód na osobę wyniesie poniżej 800 zł. Powiedzieć Ci co się stanie? Przez ten jebany socjal teraz każdy kto ma taką możliwość umówi się z szefem, żeby mu na umowie wpisał pensję poniżej 2 400 zł (jeśli jest jedynym żywicielem rodziny) po to żeby chapnąć te 500 zł. I dlatego socjal to jebane gówno. Bo tworzy możliwość do kombinacji, oszukiwania, do tego dochodzą koszty administracji.

Musisz to zrozumieć, że Polacy, ogólnie ludzie nie sa debilami. Człowiek się dostosowuje do środowiska i przeżyje zawsze. Choćby miał z dzida biegać i z liściem na jajach zamiast majtek, tak jak to się jeszcze dzieje w Afryce czy Ameryce Płd gdzieniegdzie. Człowiek nie jest ułomny. Dlatego trzeba przestać myśleć za niego - ale czy w ogóle państwo może za kogoś pomyśleć? - musi przestac zabraniać, nakazywać, przestać .......ić, że jak będą leki bez recepty to się ludzie wytrują, że jak będzie bron dostępna to sie pozabijają, i przestać okradać ludzi bo każdy nawet nierozgarnięty człowiek potrafi lepiej wydać swoje ciężko zarobione pieniądze niż to jebane państwo. A jak nie potrafi to się sparzy dwa razy i się nauczy. Tak jak dzieci na utrzymaniu rodziców szastają hajsem bo dla nich kasa bierze się z nieba ale później jak zaczynają dorastać to się uczą, poznają wartość pieniądza, wiedzą ile trzeba pracy włożyć w zarobek i wiedzą na jaki wydatek moga sobie pozwolić a na jaki nie, żeby z głodu nie zdechnąć albo żeby sobie kupić auto lub bilet do zoo. Dlatego trzeba przestać traktować dorosłych ludzi jak dzieci lub jak pół ułomnych debili.
A finanse rodzinne widziane przez dziecko to jest właśnie taki socjal. Nie zarabiasz a kasę masz. I takie podejście deprawuje. Bo nie narobiłem się to w dupie mam tę kasę, wydam na głupoty, a poza tym należy mi się socjal bo tak już jest.
Politycy najpierw hoduj ludzi na debili - to im się oczywiście nie udaje bo mimo to każdy ma coś takiego jak zdrowy rozsądek - a później traktują ich jak debili.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.