Wyświetl pojedynczy post
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.02.2016, 13:35
kbsucha napisał(a):Wyświetl post
Ja się w sumie zawsze zastanawiam za co płaczący nad wysokimi opłatami w bankach tyle płacą? Ja mając konto w Pekao SA (czyli uznawanym za raczej droższy bank) nie mam na koncie prywatnym praktycznie żadnych opłat, przelewy internetowe za darmo, karta za darmo, warunkami są chyba jakaś śmieszna miesięczna wpłata na konto i wykonanie kilka operacji kartą.
Kilka lat temu miałem też tam konto firmowe sprawa identyczna, tylko z tego co pamiętam to musiałem więcej operacji przelewowych zrobić, ale nigdy to nie stanowiło żadnego problemu. Sprawy wyrabiało się w toku normalnej pracy.
Najwięcej za co płacę to wiadomo kredyt, no ale chyba każdy normalny człowiek wie że banki to nie instytucja charytatywna no i na czymś muszą zarabiać.

Wiec jakby ktoś mógł mi napisać jakieś przykładowe opłaty które ponosi w swoim banku, które miały by wskazywać na żerowanie na kliencie, czy jak to kerim1906 napisał "płaciłeś najwyżej w Europie za banksterskie usługi", czyli jakie?
Od pewnego czasu praktycznie wszystkie banki wprowadziły opłaty za wypłacanie gotówki z bankomatów innych niż danego banku.