Cytat:
|
Podejmuje dyskusje dlatego, że wydaje mi się, że nie rozumiesz że rząd nie ma swoich pieniędzy, kompletne zero. Nie generuje żadnych dochodów w rozumienie ekonomii. Nie wytwarza żadnych dóbr które może sprzedać, jedno wielkie NIC. I to jest sedno sprawy.
|
Dokładnie. Wielu socjalistów zapomniało o podstawowych sprawach. Wiele dyskusji jest bez sensu bo po co wybiegać do przodu i dyskutować jak wystarczy się cofnąć i wyjść z pewnych podstawowych i najważniejszych założeń.
1. Podatku nigdy nie płaci bank, sklep czy ściana, podatek płaci człowiek. Bank to biznes,, skąd biznes bierze kasę? Od klientów. To kto zapłaci podatek, bank, market? Nie. Przerzucą wszystko na klientów, czyli znowu podatnik będzie płacił.
2. Te wszystkie gówna pt 500+, ten jebany socjalizm. Najłatwiej się wydaje czyjeś pieniądze. Jak chcecie to się do mnie zgłoście na pw. Każdemu wypłacę po 500 zł pod warunkiem, że najpierw mi dacie po 600 zł. A jak nie chcecie 500 zł to Wam mogę kupić coś fajnego za tą cenę. Nie wiem, jakąs złotą klamkę do kibla. Nie moja kasa to mogę zaszaleć, tylko najpierw mi po 600 zł niech każdy przeleje.
Dlatego socjal i podatki to jebane gówno. To jest złodziejstwo i marnotrawstwo - to sa synonimy tych słów.
Jak masz swoja kasę to każdy grosz podwójnie oglądasz zanim wydasz. To też doskonale widać w relacji firma państwowa a firma prywatna.
Proste podstawy. Wydaje się, że dzieci w podstawówce powinny to zrozumieć a tymczasem nie rozumieją tego ani politycy ani lemingi takie jak kerim czy inni.
Bez zrozumienia i uznawania tyc podstaw nie można iść dalej. Bo skoro każdy normalny wie, że nakładanie kolejnych form podatków jest złe/ogromny socjalizm jest zły to w ogóle jaki sens ma dyskusja szczegółowa na temat 500+ itp? Ameryki nikt nie odkryje jeśli opisze szkodliwa działalność 500+.
Wczoraj oglądałem fajny filmik o tej tematyce. Masz kerimek i się edukuj.
I szkolnictwie państwowym też dobrze powiedziane tam jest
https://www.facebook.com/PRAWAStrona...4816886400435/