kerim1906 napisał(a):

art "Jak niby to wróci na polski rynek skoro większość ludzi nie ma pojęcia czy kupuje produkt niemiecki, francuski, rosyjski czy polski? Już pomijam tak istotny fakt, że najpopularniejsze sklepy to Biedronka, Lidl. 100% polski kapitał "
Ładnie to spłaszczyłeś, mam rozumieć że w biedronce nie ma polskich towarów, polskich producentów? Nie wydaje mi się, poza tym są jeszcze inne wydatki które na pewno będą sprzyjać polskiej gospodarce.Ciekawy jestem w związku z tym co napisałeś Twojej opinii na temat opodatkowania banksterów i sieci? Będzie spójna?
|
Po każdym rządzie zostaje mi coraz mniej w mojej kieszeni, już nie wspominam o wirtualnych pieniądzach jak te w OFE. Każdy... Źle, wszyscy którzy jeszcze pracują w tym kraju lub nie wyjechali za to płacą. Tyle w temacie kolejnych podatków jakkolwiek szczytny byłby ich cel, choć nie istnieje. Sam potrafie wydać moje pieniądze - tak, uważam, że potrafie lepiej zagospodarować moje dochody niż 700tys (ktoś ma ostatnie najnowsze dane?) urzędników bez żadnej odpowiedzalności. Szczególnie, że zarabiam je bez pomocy państwa. Nawet zarabiam je pomimo tego, że jest państwo które stara się mi to mocno utrudnić.
A jeśli chcesz rozwiązać problem dzietności to zlikwiduj ZUS - bez gwarancji państwa z emeryturą jedyną szansą na starość będą własne dzieci.
Wydaje mi się, że nie rozumiesz sedna sprawy. Podejmuje dyskusje z Tobą nie dlatego, że jestem zwolennikiem PO czy Petru czy Kukiza czy Korwina czy PIS. Podejmuje dyskusje dlatego, że wydaje mi się, że nie rozumiesz że rząd nie ma swoich pieniędzy, kompletne zero. Nie generuje żadnych dochodów w rozumienie ekonomii. Nie wytwarza żadnych dóbr które może sprzedać, jedno wielkie NIC. I to jest sedno sprawy.