Taka ciekawostka.
Parę tygodni temu przymierzany był do nas niejaki Arkadiusz Reca z Wisły Płock.
Jego temat został poruszony w wywiadzie na weszlo nt... Football Manager'a
Cytat:
Kto w najnowszej bazie zapowiada się wyjątkowo dobrze, zapowiada się jak Milik czy Góralski?
Arkadiusz Reca z Wisły Płock. Researcher z Płocka, który wcześniej „odkrył” Góralskiego, teraz mówi o Recy bardzo dobre rzeczy, a skoro ktoś tak celnie oceniał wcześniej Góralskiego to siłą rzeczy łatwiej mu zaufać. To jest osoba będąca blisko klubu, oglądająca treningi, mająca styczność z trenerami, naprawdę mająca ogromną bazę informacji. Dał mi znać przed sezonem, że dostał zawodnika z określonym profilem z Floty Świnoujście, i osoba zajmująca się wtedy Flotą też wystawiała dobre recenzje. Jego zdaniem jest tutaj dużo miejsca na rozwój, bo o ile umiejętności techniczne i psychiczne są na tylko poprawnym poziomie, o tyle potencjał fizyczny tego zawodnika jest dużo większy. Wyróżniał się we wszystkich testach szybkościowych, wytrzymałościowych, a to rzadkie połączenie, by szybkościowiec też kondycyjnie wytrzymywał narzucone sobie wysokie tempo. Researcher wiedział też, że na tego zawodnika będą stawiać, więc będzie duża szansa rozwijania się. Gdy dostałem taki zestaw informacji wróciłem do nagranych meczów Floty, by obejrzeć je pod kątem Recy…
|