Merkury napisał(a):

Tomas Jirsak też grał w FK Teplice z nr 10 i wcale to nie oznaczało, że jest ofensywnym pomocnikiem. Mam rozeznanie co do zawodników z Czech, Słowacji, Chorwacji gdyż mam znajomych wśród agentów piłkarskich działających na tamtejszym rynku. Po transferze Jirsaka, pierwszy pisałem że to co mówił wtenczas Bednarz to brednie bo z Tomasa to żaden ofensywny pomocnik i jak widać nie pomyliłem się. Dziwne to okienko bo jednak trudno nie zauważyć ale kilku zawodników ważnych dla tego zespołu odeszło a nabytki z letniego okna transferowego jakoś na razie nie wypaliły. T. Pawłowski trochę zaklina rzeczywistość bo trudno ten stan rzeczy nazwać normalnym.
Mam nadzieję, że jednak to nie koniec transferów. Cywka, Uryga, Popović, Małecki niczego ciekawego podczas przygotowań w sparingach nie pokazali a podstawą sukcesu jest druga linia. Poza tym nasza obrona popełnia masę błędów zarówno Głowacki jak i Rysiek nie są w najwyższej formie... od dłuższego czasu.
Zdaniem T. Pawłowskiego trenera drużyny z Ekstraklasy jest super, Wisła jest mocna pod względem kadrowym i jakościowym (zawodnicy, którzy do nas dołączyli podniosą jej poziom), grunt to dobre samopoczucie a rzeczywistość to drugie.
|
To na jakiej pozycji on gra Twoim zdaniem (i Twoich znajomych agentów)?i jaki ma poziom?