Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.01.2016, 13:32
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Przecież to jest w zasadzie standard w dużych firmach i korporacjach jak ktoś liczący się w hierarchii....
Liczący się, a Cierzniak to piłkarz. Pracownik. Jeśli uważasz że jest tak ważny i kluczowy, i że warto to ok.
Co do zachęcenia L do wykupu - dlaczego nie, ale jakoś nie ma co się spinać. Zostanie dobrze, nie tez dobrze.

PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Może się mylę, ale jeżeli sam zwalniasz się z pracy to jest to skutek natychmiastowy, więc nie wiem dlaczego miałbym wykonywać jego polecenia, skoro żadna umowa mnie do tego nie obliguje.
Obowiązuje obie strony okres wypowiedzenia zapisany w umowie i zale zny od czasu pracy (np. 2 tygodnie). Chyba ze rozwiązanie następuje porozumienie stron, czyli pracodawca i Ty zgadzacie się na rozwiazanie ze skutkiem natychmiastowym. Z niewolnika nie ma pracownika. Oczywiscie jest opcja jak mówi rafkur, gdzie opłaca się opóźnic pójcie pracownika do konkurencji - wtedy przez okres wypowiedzenia pierdzi w stołek.

PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Z tego co mnie wiadomo, podpisując kontrakt żaden zawodnik nie ma zagwarantowanego miejsca w I drużynie. Więc gdyby Wisła miała III drużynę grającą w A-klasie i tam został zesłany musiałby tam grać. Unikając tego naraża się na dyskwalifikację ze strony PZPN i wypłatę nam odszkodowania.
Oczywiście ze można. Natomiast dla mnie jest to pytanie o jakies samookreślenie kim my jesteśmy na arenie klubowej. Czyli czy chcemy być postrzegani jako firma w ktorej każdy piłkarz walczy o przepustke dolepszego klubu i ją zdobywa, czy też mamy kompleks wielkości i chcemy 'zaorać' formę tych ktorzy nie chca z nami zostać bo twierdzą że jest inaczej.

Innymi słowy, jaki młody talent, jaki piłkarz chcący odzyskac forme do nas przyjdzie? Jaki junior chętnie zostanie skoro utworzymy klub kokosa?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 31.01.2016 o godz. 13:35.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując