Wyświetl pojedynczy post
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.01.2016, 17:55
Brakuje osób w biurze prasowym Wisły, to akurat z Handzlikiem mogliby chociaż jakieś zdjęcia/filmiki porobić.

To że Wisła jest beznadziejnie zarządzana to niestety nic nowego. To że dla Cierzniaka jest to awans sportowy i finansowy to niestety smutna rzeczywistość. Ktoś kto grał w Amice, Koronie, Cracovii i Wiśle nie zastanawiał się nawet, czy przyjmować taką ofertę.

Jeśli kibice mają szykować powtórkę z "Dolhy" to absolutnie powinien być odstawiony od składu, a najlepiej sprzedany za rozsądną kwotę (teraz to nie Legia dyktuje warunki, Kusiak odchodzi, oni zostają z Malarzem i mają podpisanego gk od lata, więc nikogo więcej nie kupią - skoro nawet zaprzyjaźnione weszlo czekało, by nie popsuć prezesikowi interesów). A Cupiała to zaboli, jeśli klub ma płynność finansową to Radka za grosze nie puści, a dla nas w sumie teraz bez różnicy, czy wystąpi ręcznik nr 1, ręcznik nr 2, czy koleś, którego psychika byłaby wystawiona na dużą próbę.

Skoro w składzie występują tacy przeciętniacy (by nie obrażać ich mocniejszymi słowami) jak Uryga, Cywka, Popovic, Crivellaro (przypadkiem wymieniłem wszystkich zdrowych środkowych pomocników...), to czemu by nie miał zagrać Buchalik?

Wisła nie rywalizuje z Legią, jedynym naszym rywalem od kilku lat jesteśmy my sami, nasza niedawna historia, zlepek złych decyzji (niektóre to wręcz jawne działanie na szkodę klubu). Jeśli stać nas na opłacenie 5 miesięcznego kontraktu nieprzydatnego bramkarza, odrzucenie stu-kilkuset tysięcy złotych i granie ww. czwóreczką zawodników, zamiast zastąpić go(Cierzniaka) transferem zawodnika, na najbardziej potrzebną wg mnie do wzmocnienia pozycję - środek pomocy; to ja dziękuję za taką politykę transferową i nie wróżę temu klubowi sukcesów w najbliższych latach.
Odpowiedz cytując