Kocur napisał(a):

Ja mam franki i co? Nie zamierzam nic z tym robić bo warunki we frankach nawet po 4 zeta są lepsze od złotówek.
Dobrze wiedziałem co biorę, nie kupowałem apartamentu i teraz nie płaczę na marszach.
Faktycznie sami bankierzy w tym temacie.
|
Nie jestem bankierem,kredytu nie mam ale wiem że problemem nie jest RATA i jej wysokość ale Kapitał do spłaty.Prosty przykład, Kowalski wziął 200 tys na 30 lat , spłacił 100 i zostało 400.Każdy kto pisał powyżej czyli adas i for fun nie mają zielonki o co idzie gra.Wiesniak tez nie wie że to nie jest żadna pomoc frankowiczom, tylko naprawa złego prawa.Powinno to wyglądac inaczej ale Duda boi sie prostego rozwiązania.Unieważnić te toksyczne instrumenty bo były wydawane z naruszeniem prawa bankowego.Kto chce mogę wytłumaczyc szczegółowo.Osoby które czytały gówniana czy onet niech sie nie wypowiadają.Nigdy nie było żadnych franków, do tego hipoteki sa w złotówkach.Poza tym klauzule abuzywne i rekomendacja S mówiaca o maksymalnej możliwości wahańn kursowych na poziomie 20 %.Jak ktos chętny niech pyta, wytłumacze wszelkie wątpliwości.