63.5 Kg napisał(a):

Pozwol ze ja tez odbije...
Nie będziemy rozmawiać o tym co zrobil poprzedni rząd bo co zrobil a co nie zrobil to wie każdy i nic tutaj żadna tajemnica nie jest...
Nie ma najmniejszego sensu dyskutować o innych ponieważ ja pytam o ten obecny,ten najlepszy ten który podnosi kraj z kolan(cokolwiek ....a to ma znaczyc)...
|
No to jest właśnie dyskusja z Tobą... - czyli albo Ci się nie chce szukać albo nie znalazłeś nic wartego przedstawienia - bez komentarza...
63.5 Kg napisał(a):

Piszesz o podatku bankowym...ok tylko ze jest to niestety powiazane z nami...
A dlatego ze ten ow podatek zdecydowanie odbije w ludzi czego możesz być pewien...
|
Ja wiem jak uwielbiasz być w opozycji

ale... przecież nie wszystkie Banki odbiją to sobie na klientach - nie wierzę w jakąś zmowę bankową - a jeśli nawet to przecież w części Banków swoje udziały ma SP.
Niech bank tylko coś mi podniesie, to uciekam tam gdzie lepiej...
63.5 Kg napisał(a):

Piszesz o 6 latkach do szkoły..
Dobrze ja tez zawsze byłem za tym żeby te dzieciaki miały jak najdluzsze zycie beztroskie...
...
|
Zgadzam się z Tobą tylko to teraz rodzić decyduje czy posłać dziecko od 6 roku życia a nie rząd!(moja siostra 23 lat temu poszła do szkoły jako 6 letnie dziecko)
63.5 Kg napisał(a):

|
Co do frankowiczow to dajmy spokoj...
|
Zgadzam się z Tobą po raz kolejny! (o dziwo!) z tym, że dziś widziałem program na TVP INFO i jeden z ekspertów wypowiedział się, że to jest podobnie jak z powodzią - jest to interes społeczny i państwo musi pomóc ludziom - oby jak najmniej zapłacił podatnik. Poza tym spełniają obietnice wyborcze - to jest PLUS.
63.5 Kg napisał(a):

|
Niestety tylko mam jedno ale które mnie do tego wszystkiego nie przekonuje a mianowicie jest to Pan Antoni...
|
Też mam mieszane uczucia, ale wystarczy zajrzeć na fora, gdzie wypowiadają się żołnierze - nie taki Diabeł straszny jak go malują
63.5 Kg napisał(a):

Co do ustaw TK, Policja i media sa katastrofa w całym wydaniu...
I n koniec..
To co się ....a dzieje?
Wszyscy się myla?
....
|
Teraz to pojechałeś

No a czemu nie jest przeciwny Kukiz?
Co do ustawy medialnej to wkleje jeden cytat:
Cytat:
A wie pan, gdzie takie prawo obowiązuje?
Gdzie?
W Hiszpanii.
No i?
W Hiszpanii to Kortezy na wniosek premiera powołują szefa telewizji.
Super. I co z tego ma wynikać? Przyznam się, że nie do końca pana rozumiem. Zachowuje się pan dość dziwnie. Nie znam specyfiki Hiszpanii ani jej tradycji, nie nazwałbym jej krajem niedemokratycznym czy takim, w którym nie ma wolności słowa.
Jak coś jest w Hiszpanii, to OK, jej specyfika, a w Polsce zamach na demokrację?
Nie wiem, nie zajmuję się sprawami hiszpańskimi. Nie znam szczegółowych regulacji mediów publicznych w Hiszpanii.
|
Zaś co do Ustawy o Policji:
Cytat:
W Sejmie jest nowa ustawa o podsłuchach.
Protestuję przeciwko niej, bo idzie zbyt daleko, daje zbyt wiele uprawnień władzy.
PiS przepisał to z ustawy PO. Czemu pan wtedy milczał?
Bo nie wchodziła pod obrady Sejmu.
Myli się pan, weszła, tylko nie zdążyli jej przegłosować.
Aha.
Więc czemu pan nie protestował?
To kompletnie absurdalne pytanie! To jak pytać, czemu pięć lat temu nie piłem herbaty. Nie piłem, bo nie. Nie protestowałem, bo nie wpadłem na taki pomysł, i tyle.
|
PiS z tego co mi wiadomo dodatkowo zabezpieczył tą Ustawę wymogiem zgody Sądu - a w przypadku PO...
P.S. Wywiad z Rzeczpospolitej z niejakim Mateuszem KOD Kijowskim