Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.01.2016, 11:53
el Nuero napisał(a):Wyświetl post
Tak na koniec moja refleksja. Czy waszym zdaniem byłoby możliwe, aby rząd polski przyjął ze Wschodu (nie BLISKIEGO Wsch.) kilka tys. ludzi w potrzebie (z Białorusi, wsch. Ukrainy czy Kazachstanu, najlepiej z polskimi korzeniami) i zaklasyfikował ich jako "uchodźców". Wtedy i ten chol*** limit byśmy spełnili, i nie byłoby zagrożenia dla bezpieczeństwa, i ludzie byliby wdzięczni. Realne to by było czy też "fantastyka piętro wyżej"
Odwieczny dylemat: uchodzca vs imigrant.

Cytat:
Wikipedia, Uchodźca: osoba, która musiała opuścić teren, na którym mieszkała ze względu na zagrożenie życia, zdrowia, bądź wolności.
Czyli jeśli ma być uchodzca, na logikę, odpada Białoruś, Kazachstan i wsch. Ukraina (jeśli nie cała). Ale w polityce UE wszytko jest możliwe, skoro dla nich ślimak jest rybą śródlądową a marchewka owocem.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując