|
W sferze ekonomicznej to od początku twierdziłem, że za PiSu nadal będzie chujnia. Coś tam próbują działać (podatek dla banków i hipermarketów - ale to dalej jest anty dla ludzi bo doprowadzi to co podniesienia cen za towary i usługi = znowu biedny dostanie po piździe). 500 zł na dziecko, jest to wysoka forma socjalizmu. Z jednej strony dobra bo na prawdę taka kasa wielu ludziom uratuje dupę i pozwoli odetchnąć - żeby nie było, ja nie jestem przeciwnikiem socjalizmu w 100%, świat jest tak różny, że uważam iż trzeba wykorzystywać wszystkie rozwiązania, które są dobre bez patrzenia czy to kapitalizm, socjalizm itp Ale z drugiej strony te 500 zł to jest dalsza część patologii - zmarnowana kasa bo żulerskie ....y będą za to chlały zamiast dać dziecku, większa biurokracja itp.
Cały czas jest rujnowanie kieszeni podatnika zamiast odciążania go. tragedia.
Inną kwestią jest polityka PiSu. Tu muszę powiedzieć, że mi się podobają. Nawet takie małe gesty jak Zamek Królewski zamiast Pałacu Kultury w tle na telebimie w Wiadomościach. Oczywiście to Polski nie zmieni ale pokazuje kumatość w pewnych sprawach nowej władzy. Do tego dobre rozegranie szwabów dzisiaj przez Waszczykowskiego, pokazywanie (już) prawdy o brudasach na zachodzie Europy, obiektywne (kilka h poogladałem TVP Info i takie mam obecnie zdanie) przedstawianie tego co obecnie dzieje się w Polsce, np nie przemilczanie spędów KODowców (tak jak to lubiła robić ostatnia postkomunistyczna władza gdy odbywały się jakieś marsze narodowców), no i przede wszystkim niezniszczalny Antek, o którego najwięcej bólu dupy mieli debile a gościu sie dorwał do stołka i robi najlepszą robotę ze wszystkich po 89 roku. Chodzi mi tutaj o chęć odtajnienia części akt IPNu, tworzenie oddziałów Obrony Terytorialnej która miałaby się nazywać Ochotnicza Armia Krajowa. I za co mu chwała. Najbardziej gnojony człowiek, robiony na największego oszołoma III i IV Rp dlatego, że całe życie chciał się komunistycznym ....om do dupy dobrać. A jak przyszło teraz co do czego to wszyscy swoje ....y pozamykali a Antoni robi swoje.
Czyli podsumowując, ekonomicznie tak jak się spodziewałem dalej chujnia. Kosmetyczne poprawki w stylu podniosę kwotę wolną od podatku o 2 złote, dam wam 500 zł na dziecko a zabiorę 600 zł, dołożę nowy podatek, zmniejszę kiedyś VAT do 22% (wow!) itp itd A w sferze światopoglądu jest git. Idziemy do przodu z dumnie uniesioną głową jak na razie i wszystkie postkomunistyczne świnie, szwabskie media itp mogą nas cmoknąć.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 11.01.2016 o godz. 22:00.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
|