Wyświetl pojedynczy post
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2016, 14:04
Witam serdecznie,
Mam problem. Dostałem pracę zaliczeniową, w której muszę sporządzić harmonogram/plan roczny archiwum.
Wytyczne brzmią następująco:
Przyjmujemy 1km akt, brakujemy 500m akt, jest 4 pracowników, akta przekazywane są do 50 komórek.

Wg instrukcji kancelaryjnej rozkład prac wygląda następująco:
1) styczeń-marzec- wydzielanie i brakowanie dokumentacji niearchiwalnej, przekazywanie jej do zniszczenia oraz przygotowanie materiałów archiwalnych do przekazania do Archiwum Państwowego,
2) kwiecień-czerwiec- współpraca z komórkami organizacyjnymi w zakresie przygotowania dokumentacji do przekazania do archiwum zakładowego, przygotowanie przez te komórki organizacyjne spisów zdawczo-odbiorczych oraz przyjmowanie dokumentacji z komórek organizacyjnych,
3) lipiec –sierpień- porządkowanie dokumentacji w archiwum,
4) wrzesień-listopad - przyjmowanie dokumentacji z komórek organizacyjnych,
5) grudzień- przegląd zasobów archiwalnych, aktualizowanie ewidencji, przygotowanie miejsca na nową dokumentację.

Problem w tym, że niestety ominąłem zajęcia na, których było to tłumaczone dokładnie, a niestety "koledzy" nie raczą mi nawet zajrzeć do swojej pracy żebym miał jakiekolwiek wyobrażenie jak to ma wyglądać.

Czy ktoś miał styczność z praca Archiwum? Będę wdzięczny za każdą pomoc, mam nóż na gardle.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując