Wyświetl pojedynczy post
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2016, 06:03
dziki napisał(a):Wyświetl post
(..)

Zdravo Szprotson, naravno hrvatske Dinamo ;-)
Bo się kultura jeszcze nie wykształciła, mam wrażenie. Nowa kultura. Trochę teatralna, jak w UK czy w Hiszpanii bądź bardziej nam zbliżona niemiecka wersja. Gdyby były w lidze pieniądze i jakość (moim zdaniem kwestia czasu) to i trybuny byłyby pełniejsze. Ale nie jest też tak źle jak to niektórzy rysują. U nas jest od kilku lat około 10-13 k ludzi. To wciąż poziom średniej klasy drużyny europejskiej. Nie ma co siać.defetyzmu - jak już się podniesiemy z tej zapaści, której jesteśmy świadkami, to i liga i nasza Wisełka wrócą do łask.

Swoją drogą nam wróżę raczej dobrą przyszłość. Z tej fali Cupiałowej przybyło ogromnej rzeszy kibiców, z których wielu zrobi duże kariery i biznesy. Wrócimy niedługo, tak jak wróciła Legia i Lech po chudych latach.
No właśnie typowe podejście...Jest super i nie ma co narzekać...Jesteś w ogromnym błędzie. Nie ma na tą chwilę widoków na widowiskową grę która przyciągnie kibiców na stadion. Owszem 10-13k ludzi to wynik niezły. Tylko po pierwsze - nie zapominaj że mamy stadion na przeszło 30k ludzi. Trzeba go utrzymać. Po drugie - Potrzeba jest jak tlenu pieniędzy. Po trzecie - trzeba założyć że część ludzi zrazi się. Ja już słyszałem takie komentarze na meczu z Pogonią. Trzeba walczyć o frekwencję. Ilość kibiców to jest właśnie istotny punkt przetargowy w rozmowach z potencjalnymi reklamodawcami. Niestety w tym momencie trzeba założyć że frekwencja może odznaczać się tendencją spadkową. Ilość ludzi na meczu to wypadkowa wielu składników. Ja uważam że trzeba walczyć o każdy z tych składników nie bagatelizując żadnego. Za chwilę może się okazać że nie będziemy walczyć o zapełnienie stadionu w 2/3 tylko o utrzymanie tego co jest. Kiedyś Wisła może stać się takim samograjem. Pojawią się wyniki, piękna gra to i na każdy meczu będzie cała masa ludzi. Czasy są jakie są i ludzie są jacy są. Trzeba się do tego przystosować albo zwijać interes.
Ostatnio edytowane przez Barti : 02.01.2016 o godz. 06:05.
Odpowiedz cytując