Wyświetl pojedynczy post
Wisła Prokocim
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2015, 11:14
Barti napisał(a):Wyświetl post
Wnosząc po Twoim awatarze to nie sądzę żebym więcej widział. Pewnie jesteś mega kozakiem dlatego w dyskusji z Tobą na te tematy nie mam szans, bo sprowadzisz mnie do swojego poziomu i pokonasz doświadczeniem. A teraz podam Ci przykład.. Wyobraź sobie że masz dzieciaka 5 letniego i mieszkasz na jakimś powiedzmy Dąbiu. Chcesz iść z nim normalnie na mecz i ubierasz się z nim w szalik żeby po prostu poczuł że idzie na mecz, nie dla lansu... Zrobisz tak czy nie? To jest patologia z którą się nie wygra. Ludzie którzy jeżdżą na mecz już przyzwyczaili się do tej patologii i uznali że tak jest normalnie. Nowym potencjalnym ciężko to zrozumieć. To ich też odstraszy. W miastach bez derbów też mają problemy z frekwencją dlatego penie nie jest to problem główny jako taki. Dla mnie jest to jedna z wielu cegiełek przyczyniająca się do spadku frekwencji. Nie wiem jak jest na zachodzie np. w Niemczech gdzie jeździ kilkadziesiąt tys. ludzi na mecze. Czy też tam można dostać wp... za barwy poruszając się w obrębie jednego miasta czy nie dlatego nie porównuję. Na tym kończę ten temat. Bez odbioru.
A ja Ci powiem że mieszkam na Prokocimiu mam żonę i ma meczę chodzę. Dla chcącego nic trudnego.
Odpowiedz cytując