Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2015, 01:05
Cytat:
W budżecie na rok 2016 nie ma ani słowa o podwyższeniu kwoty wolnej od podatku o nawet 1 zł.

Czyżby Populizm i Socjalizm oszukał swoich wyborców?
Po prostu socjalizm wychodzi z PiSu. Gdzieś czytałem, że
a) jak uszczelnią pobieranie podatków od szarej strefy to wtedy będzie można w 2017 roku zwiększyć kwotę wolną od podatku
- czyli? Czekajcie, najpierw dojedziemy jednych i dopiero wtedy oddamy drugim. Logika chora z 2 powodów. Po pierwsze nie powinno się zabierać tylko przestać represjonować ludzi podatkami bo podatek = dla wielu koniec działalności. Po drugie zwiększenie kwoty wolnej od podatku przełożyłoby się na wzrost wpływów do budżetu

b) wystąpienie Szydło i .......enie, że - bodajże PO - się sprzeciwia politycy prorodzinnej i "jak im nie wstyd". Tu mogę się mylić bo czytałem tylko nagłówek ale zapewne chodziło o 500 zł na dziecko. .... z taką polityką prorodzinną gdzie się ludziom najpierw zabiera a później daje, gdzie się będzie szarą strefę dojeżdżało - czyli własnie te najbiedniejsze rodziny (uszczelnienie podatków). To PiSowi powinno być wstyd, że zabiera ludziom pieniądze i po odliczeniu od nich kwoty na administrację oddaje po 500 zł na dziecko. .... z taką polityką prorodzinną, w której obecni i przyszli rodzice (czyli te dzisiejsze dzieci, o które sie martwi PiS) będą miały do spłacania dług publiczny, który powiększy się w przyszłym roku o kolejne miliardy za sprawą budżetu z deficytem.

Ehhh, jebać socjalizm i skretyniałych socjalistów, którzy prostych praw nie rozumieją i jeszcze przez swoją niewiedze i głupotę wszystkich nie zgadzających się z socjalizmem opluwają.
Zobaczymy co dalej. Można było spodziewać się, że pierwszy rok będzie ciężki - sam fakt przejęcia władzy, wejścia w tę machinę. Zobaczymy co w przyszłym roku na spokojnie wymyślą. Narazie ekonomicznie zanosi się na dramat.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.