Zdecydowanie pozytywny sygnał, Popović w 1 lidze też był wyróżniającą się postacią, a w Wiśle nie gra najgorzej, owszem ma wiele przeciętnych spotkań, może zawodzi tych którzy widzieli w nim następce Bośniaka, ale nie oszukujmy się to nie jest zawodnik pokroju Stilica. Denis bardzo dobrze prezentuje się obok Mączyńskiego, potrafi zagrać do przodu i przerwać akcję. Myślę że jego druga runda będzie jeszcze lepsza niż początki w Wiśle, trzeba pamiętać że zawodnicy z 1 ligi potrzebują czas, aby się zaaklimatyzować, bo jednak wbrew pozorom przeskok jest spory.
W Przeglądzie Sportowym przeczytałem także, że poważnie interesujemy się zawodnikiem Rakowa Częstochowa.
Tym zawodnikiem jest Damian Warchoł, który zdobył 10 bramek w 13 spotkaniach. Jego pozycją nominalną jest lewy napastnik, ewentualnie środkowy.
Takie transfery są bardzo dobre biorąc pod uwagę naszą sytuację, natomiast nie można skazywać się tylko na takich zawodników. W składzie musimy mieć kilku naprawdę wartościowych graczy typu Głowacki, Brożek, Jovic, czy Mączyński i mam nadzieję że oprócz talentów z 1,2,3 ligi pozyskamy w tym oknie chociaż 1 takiego piłkarza.(który wejdzie do składu z przytupem)
EDIT: Odnośnie Goncerza ma fajne statystyki, dobre uderzenie głową, ale zapytałem znajomego, który śledzi na bieżąco 1 lige, bo wiadomo czasem statystyki przekłamują. Wg niego Wisła musiałaby zmienić styl, w przeciwnym razie kupno Goncerza nie ma sensu, ten piłkarz podobno nie potrafi grać w ataku pozycyjnym, nie nadaje się do szybkiej technicznej gry jaką podobno chcemy preferować. Choć wiadomo zawsze może okazać się że przyjdzie do Wisły i odpali, rozwinie się, nauczy gry kombinacyjnej, ale wątpię, to zupełnie inny gość niż Brożek.