Wyświetl pojedynczy post
adas123
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2015, 10:05
Komuchy tu komuchy tam,to samo gówno. PiS jako argument wkoło podaje to że PO zrobiła to to i to. No zrobiła co zrobiła ale to, że ktoś komuś zajebał kredki to nie znaczy, że następny może wziąć cały piórnik. To co robi PiS przybiera formę tragiczną, jawnie łamiąc prawo (tu proszę ze strony zwolenników PiSu o nie wrzucanie, że platforma też łamała bo ten argument do mnie nie trafia, zdaję sobie sprawę że łamała). Zastanawiam się kto im te ekspertyzy prawne przygotowuje, albo jak prawnicy którzy są członkami tej partii są niedouczeni, że twierdzą że działają w zgodzie z konstytucją. Trybunału i tak ustawy nie obowiązują więc będzie przebijanie piłeczki w drugą stronę i tak przez dwa lata bo potem PiS bedzię musiał złagodnieć żeby znowu przekonać do siebie ludzi o mniej radykalnych poglądach. Trzeba być ślepym albo głupim żeby nie wierzyć w to że celem tych zmian jest sparaliżowanie pracy trybunału, naprawdę wyprane mózgi twierdzą inaczej. Poziom dyskusji w sejmie przedszkole, finansowane z naszych pieniędzy. Poseł Ast, Mularczyk, Piotrowicz, Kropiwnicki, Budka jakby mieli resztki honoru to powinni zrzec się mandatów i zająć sie kopaniem rowów, może by im lepiej szło. O Pawłowicz nie wspominam bo dla takich ludzi nie powinno być miejsca w przestrzeni publicznej. Po raz kolejny przytaczam i cały czas bawi mnie adekwatność tego fragmentu https://www.youtube.com/watch?v=xnB1WMVJd68.
Żeby nie było, dla mnie PO=PiS, tylko forma jaką przybrały działania PiSu jest niedopuszczalna. Za zasadne uważam pytanie co PiS chce forsować,jakie ustawy, że potrzebuje robić takie kroki.
Bawi mnie rozpatrywanie niezależności mediów, rozróżnia to parę osób tutaj na reżimowe i niereżimowe. Przecież to co mówią w Trwam, Republice czy piszą na niezależnej to jest dokładnie 180 stopni różne od tego co idzie w TVP czy TVN. Propaganda w drugą stronę, zero głosów rozsądku ani tu ani tu.
Odpowiadając na pytanie Kerima, mam konto w ING, zarówno prywatne jak i firmowe, jestem bardzo zadowolony z obsługi, mam wyjebane ile płacą Kondratowi i że on tam w ogóle powiedzmy 'pracuje'.
Abstrahując od tego co mówią politycy opozycji, czy dziennikarze powiedzmy związani z nimi, to naprawdę nie wierzycie ani trochę w głosy ludzi nauki?profesorów uczelni?nie trafia to do was w żaden sposób?nie chce mi się wierzyć.
Z rzeczy za które dostane zjebe od połowy forum ,twierdzę z tego co obserwuje, jeżdzę dużo po wsiach (tak zwany wiejski geodeta ze mnie ) słucham różnych ludzi, ogrom wyborców PiSu z małych podkrakowskich wsi, a myślę że nie tylko podkrakowskich, jest zmanipulowany przez księży , którzy wpierdalają się bezprawnie jak i cały kościół do polityki, żeby głosować na tych i na tych. Nie raz i nie dwa takie wypowiedzi namawiające słyszałem. A ogromna ilość tych ludzi nie ma innego zaufanego źródła informacji niż ksiądz na wsi, tak się już utarło. A że wsi w Polsce dużo efekty są.Gdzieniegdzie ci którzy jadą demonstrować poparcie dla Kaczyńskiego czy na miesięcznice, są za to wynagradzani finansowo(nie tylko Petru dopłaca). Takich ludzi jest łatwo w imię 'chrześcijaństwa' zrobić w bambuko.
Kończąc, weźcie się do roboty czy nauki czy co tam robicie, a nie liczcie że ktoś zrobi to za Was albo coś Wam da bo ani ta ani poprzednia ani kolejne władze tego nie zrobią. A wcale nie jest w Polsce tak, że nic się nie da zrobić ani osiągnąć bez układów układzików, obracam się wśród wielu jednoosobowych działalności gospodarczych(którą sam tez prowadzę) i jak ktoś ma głowę na karku a w niej mózg a nie siano to da radę.
Wesołych Świąt, oby następny rok nie był gorszy
Ostatnio edytowane przez adas123 : 23.12.2015 o godz. 10:12.