Sami napisał(a):

Michał jest perspektywiczny? On jest surowy technicznie (technika bramkarska) - coś tam łapał przez pierwszą rundę, ale ogólnie trzeba przyznać, że jest słaby. A przy Cierzniaku to wygląda jak amator. Buchalika nawet nie będę komentował. Do kiedy ten ręcznik ma kontrakt?
Też nie rozumiem w dziale transferowym postów o tym, żeby Sadloka sprzedać lekką ręką. ....a, chłop jest solidny. Do wyjebania to są Crivellaro i Jankowski jako pierwsi.
Cywka niech zostanie jako zapchajdziura, można go rzucać po pozycjach.
A co do spadku - spokojnie. Nie będzie aż tak źle. Kluczowe mogą być dwie kolejki 23 i 24, gdzie gramy u siebie z Łęczną i Podbeskidziem. Jeżeli wygramy te 2 mecze to będziemy w okolicy 8-9 miejsca. Jeżeli przegramy to tak - w oczy zacznie nam zaglądać bitwa o utrzymanie.
Dla mnie wygląda to tak:
Pierwsza 8: Piast, Legia, Lech, żydki, Pogoń, Lechia - dla mnie te 6 drużyn jest pewniakiem do grupy mistrzowskiej
o 2 miejsca będą się bić: Ruch, Zagłębie, Jagiellonia i Wisła. Myślę, że walka o wejście do 1-8 rozstrzygnie się między nami, Jagą i Zagłębiem. Przy czym my mamy najlepszy terminarz.
|
Ruch ma już 31pkt czyli o 6 więcej niż poz. 9 i 8p więcej niż my... tylko 9 meczów do końca. Musilibyśmy wygrywać prawie wszystko żeby ich łyknąć.
Poz. 1-5 nieco odskoczyły, potem jest Amika, a potem reszta.
Dla mnie wygląda to tak jak piszesz plus Ruch pewniakiem minus być może Lechia.