Wyświetl pojedynczy post
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2015, 18:19
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
a czym zajmował się rząd PO-PSL jak nie opłacaniem mediów znaczy oczywiście wszystko zgodnie z prawem ponieważ instytucje rządowe i samorządowe, spółki skarbu państwa itd. płaciły za ogłoszenia i komunikaty...?

http://telewizjarepublika.pl/jak-rza...ort,12446.html

zwróćcie uwagę, że wyliczenia pokazują jedynie wydatki resortów a nie pokazują społek skarbu państwa czy samorządów... a mimo to kwoty są SZOKUJĄCE!!!! Ciekawe jaki były sumaryczny bilans...

w latach 2008 - 2013 resorty zapłaciły gazecie wyborczej prawie 7 mln zł (SIEDEM MILIONÓW)!!!! a takiemu TVN dali 22 mln zł (dwadzieścia dwa miliony)!!!!!!!!! To jest urwa skandal...

i co mamy w zamian? CHAMSKĄ propagande rodem z PRLu promującą jedno ugrupowanie... i jedną słuszną wizję Polski (wasala UE , USA i Niemiec)... Kupująca najdroższy gaz z Rosji. Czy to przypadkiem nie Sikorski mówił o lasce robionej USA? Okłamująca na każdym kroku Polaków... ot choćby w sprawie uchodźców... Pamietacie tą chamską propagande?!!! w telewizji kobiety i dzieci a faktycznie młode byki...

https://www.youtube.com/watch?v=Iw3hDGbv5AM

czy oni mają honor?!!! kto im za to płaci?!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dodatkowo plujący na każdym kroku na polskość... Czy przypadkiem tusk nie mówił, że polskość to nie normalność?

Miłośnicy PO pytają co zrobił PIS w kilka tygodni... a zapominają co zrobiło PO przez 8 lat rządów... zapominają o wałąch na miliardy zł... PO obsadziło swoimi wszystkie instytucje... ale to oczywiście PIS jest zły...
PIS sprząta po poprzednikach... aby państwo przestało istnieć tylko teoretycznie jak mawiał szef MSW Sienkiewicz...

Co musiałoby spotkać miłośników PO aby przejrzeli na oczy?!!! Obstawiam ,że jak PO wyżebrze bratnią pomoc na podstawie ustawy 1066 to dalej nie bedziecie widzieli problemu?

Jak można mówić ze pada deszcz gdy pluje się Polakom w twarz?!!!
Oczywiście, rząd PO-PSL robił dokładnie to co piszesz i o czym napisałem, że chciałbym żeby rząd się nie zajmował takimi rzeczami.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post

Ja mam trochę inne poglądy niż te typowo Korwinowe i uważam, że pewne sprawy powinny być dla dobra Narodu kontrolowane a raczej trzymane za mordę przez władzę Państwa. Przykładowo. Media, no właśnie media. Jeśli byłby wolny rynek to? To każdy bogatszy (bo tak działa świat, nie rządzą kreatywni, dobrzy ludzie, rządzą wielkie koncerny, które jak trzeba to idą po trupach do celu) inwestor zakłada śmieciowe stacje, śmieciowe gazety itd. W tej materii można powiedzieć, że mamy w Polsce namiastkę wolnego rynku. Mamy przecież mainstremowe media i te niemainstremowe. Oczywiście część z nich to też propaganda tyle, że w prawą stronę ale abstrahując od tego to jakoś większość czytelników/widzów/internautów nie jest zainteresowana innym przekazem niż mainstremowy. Wystarczy sobie popatrzeć jak się sprzedają te tytuły nie z głównego ścieku.
Dlatego dla mnie jest oczywiste, że władza powinna czuwać (nie chodzi o to żeby tworzyła media propagandowe) nad tym żeby jakieś szwabskie czy inne łapska nie kierowały rynkiem medialnym w Polsce.
I to samo uważam w każdej innej podstawowej gałęzi przemysłu. Uważam, że energetyka, kopalnie, itp powinny być w rękach Państwa. Oczywiście powinny być lepiej zarządzane. Bo jak się je odda w prywatne ręce to już pozostaje tylko krok od tego żeby nagle trafiły w prywatne ręce podmiotów zagranicznych. A dla mnie Polska dla Polaków oznacza między innymi to, że to Polak powinien na swojej ziemi rządzić w tak ważnych i strategicznych sektorach gospodarki.
Rozumiem i szanuję te poglądy ale nie zgadzam się z nimi. Nie mam nic przeciwko, żebyś np Ty lub Kerim wybudował elektrownię atomową (a niech to będzie nawet jakiś Sven lub Saszka) i sprzedawał nam tanią energię. Mainstream to też głównie TVN i Polsat, jeśli PiS sobie ustawi swoich ludzi w TVP i będzie mówić tam swoją wersję propagandy - to wtedy te dwie stacje ruszą z odsieczą układowi. Skończy się na tym, ze TVP nikt nie będzie oglądał bo straci dla nich wiarygodność. To droga donikąd. Jeśli ma być Polska dla Polaków to może po prostu udogodnienia dla polskich mediów? Tak żeby łatwiej było im osiągnąć pozycję na rynku? Trzeba byłoby to przemyśleć. Nie podoba mi się płacenie podatku na TV w formie abonamentu czy jakiejkolwiek innej, którą Beata przygotowuje - styl zarządzania telewizją publiczna jest skandaliczny, u żadnego "prywaciarza" nie uchowałoby się aż tylu pracowników.
Ostatnio edytowane przez IncognitoTSW : 19.12.2015 o godz. 18:36.