Cytat:
|
Ostatni raz ci odpowiadam ,przymknij jadaczkę,pouczaj rodzinę, a ode mnie won.Jak tak bardzo chcesz to zrób sobie ankiete trollu czy jesteś idiotą,kretynem czy jednym i drugim.Możesz odpowiedzieć nawet na dwa pytania.Nie pisz do mnie popłuczyno.
|
A ja ci nie ostatni raz odpowiadam. Jak masz odwagę wyzywać ludzi niesłusznie to miej odwagę spojrzeć im w twarz. A jak nie masz odwagi to zamknij w końcu pipę. Nie ma wtym wątku chyba osoby, która by miała jakieś "ale" do PiSu i nie została przez ciebie obrażona. Należy ci się za to pstryczek w ucho.
Cytat:
|
Moim zdaniem rząd nie powinien zajmować się takimi sprawami jak prowadzenie telewizji, produkcja prądu czy gotowanie obiadów dla ludzi. Po prostu się na tym nie zna.
|
Ja mam trochę inne poglądy niż te typowo Korwinowe i uważam, że pewne sprawy powinny być dla dobra Narodu kontrolowane a raczej trzymane za mordę przez władzę Państwa. Przykładowo. Media, no właśnie media. Jeśli byłby wolny rynek to? To każdy bogatszy (bo tak działa świat, nie rządzą kreatywni, dobrzy ludzie, rządzą wielkie koncerny, które jak trzeba to idą po trupach do celu) inwestor zakłada śmieciowe stacje, śmieciowe gazety itd. W tej materii można powiedzieć, że mamy w Polsce namiastkę wolnego rynku. Mamy przecież mainstremowe media i te niemainstremowe. Oczywiście część z nich to też propaganda tyle, że w prawą stronę ale abstrahując od tego to jakoś większość czytelników/widzów/internautów nie jest zainteresowana innym przekazem niż mainstremowy. Wystarczy sobie popatrzeć jak się sprzedają te tytuły nie z głównego ścieku.
Dlatego dla mnie jest oczywiste, że władza powinna czuwać (nie chodzi o to żeby tworzyła media propagandowe) nad tym żeby jakieś szwabskie czy inne łapska nie kierowały rynkiem medialnym w Polsce.
I to samo uważam w każdej innej podstawowej gałęzi przemysłu. Uważam, że energetyka, kopalnie, itp powinny być w rękach Państwa. Oczywiście powinny być lepiej zarządzane. Bo jak się je odda w prywatne ręce to już pozostaje tylko krok od tego żeby nagle trafiły w prywatne ręce podmiotów zagranicznych. A dla mnie Polska dla Polaków oznacza między innymi to, że to Polak powinien na swojej ziemi rządzić w tak ważnych i strategicznych sektorach gospodarki.