Ikki napisał(a):

Witam,
co sądzicie o komputerach poleasingowych? Szukam czegoś głównie do internetu za około 400 - 500 zł.
|
jezeli to ma być strikte pod internet to warto kupić... Ja osobiście kupiłem parę tego typów komputerów z AMSO ( sklep krakow) do dwóch różnych firm i działają bez zarzutu.
piotrek06 napisał(a):

Witam,
Mam problem z internetem, jestem na umowie nieoznaczonej z UPC od wielu lat, aktualnie mam 25 mega ale od jakiegoś czasu internet strasznie zwolnił do 2-8 Mb nie wie ktoś co może być przyczyną? Wydaje mi się że przyczyną może być modem aktualnie ma 10 letniego grata(ARIS CM450B) ale do tej pory wszystko działało OK dopiero ostatni sie zepsuło.
|
Dwie sprawy:
1. w miarę możliwości podłącz neta na innym lapku, komputerze i sprawdź prędkość neta ( np strona
http://www.speedtest.net/pl/
2. przeskanuj kompa porządnym antywirusem, ponieważ istnieją wirusy ograniczające prędkość internetu
3. zadzwoń do działu technicznego wifi i powiedz im o tym urządzonku że jest stare,, zrywa ci połączenie np. oglądając youtube , brakuje mu wifi i po rozmowie uda ci się uzyskać jakiś nowszy router.