Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2015, 19:38
http://wmeritum.pl/polski-rzad-za-ut...zy-granicznej/

No i zajebiście, w końcu będziemy mogli poczuć się bezpiecznie w Polsce i całej UE ))))

Cytat:
Dużą naiwnością, a wręcz głupotą jest wiara w mityczne „bezpartyjniactwo” i „apolityczność” urzędników państwowych. Nie oszukujmy się. Każdy z nas ma takie, czy inne poglądy polityczne. Bez wyjątku każde środowisko polityczne ma określoną pulę kadr przeznaczonych na konkretne stanowiska.
Zgadzam się. podstawa powinno być to aby nie dopuszczać do polityki ludzi zhańbionych (np byłych członków PZPR, jawnych kłamców itp), po drugie taka osoba powinna mieć jakieś kompetencje (wiadomo, że jak mam do wyboru osobę kompetentną, do tego znajomą, a jeszcze najlepiej taką, która podziela moje poglądy polityczne to wolę dac takiemu stanowisko niż obcemu lub wrogowi politycznemu. Po trzecie i najważniejsze, nie powinno być "zmiłuj" jeśli owa osoba co dostała się na stołek nie radzi sobie a tym bardziej jeśli kradnie, daje się korumpować, kłamie, ośmiesza swój urząd.
I jakby tak każda partia podchodziła do sprawy to byłoby super. Nawet jakby POwcy rządzili. Ale jak ręka zaczyna myć rękę i po żadnej aferze nikomu włos z głowy nie spada to znaczy ze dzieje sie zle
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.