|
Media w Polsce, to w praktyce monopol jednej opcji, tej co właśnie przegrała wybory.
Nie wiem jak można na jednej płaszczyźnie przeciwstawiać, małe radio religijne i stacje netową, oraz drugą stację TV netową z ...... gigantami medialnymi TVN, TVP, Polsat, gdzie każda z nich ma po kilka stacji telewizyjnych powszechnie dostępnych z gigantycznymi budżetami, a wszystko dlatego, że media podzielono "sprawiedliwie", opcji liberalno-laickiej wszystko, opcji konserwatywnej (chadecko-narodowej) nic.
Efekty tego to 23,5 roku rządów UD, UW, SLD, PO , oraz 2,5 roku rządów opcji drugiej, licząc, włącznie, od 1989 roku.
Efekty tego do anonimowi założyciele WZZ, K.Wyszkowski i A.Gwiazda, czy mało znane życiorsy Macierewicza i Naimskiego, oraz... słynna Krzywonos. Totalna manipulacja historii dawnej i współczesnej, propaganda, zamiast informacji, a teraz ... doniesienia na zachód o zamachu stanu.
To żenujące aby małe radyjko religijne i mała stacyjka telewizyjna byłą jedyną alternatywą dla wszystkich telewizji w Polsce (TVN, TVP, Polsat)... w ostatnich wyborach doszedł Internet, tu stary układ przegrał .. z TV Republiką, z portalami społecznościowymi, na otwartych forach internetowych, choćby takich jak to, zwolennicy PO i Nowoczesnej, SLD są w mniejszości, ale nie w ....... TVN, TVP i Polsacie, tam są tylko Cimoszewicze, Marcinkiewicze i inne Giertychy, tam wrogiem jest J. Kaczyński, stąd nikogo nie powinno dziwić, że JK w tym układzie sięga po religijną stacje radiowo-telewizyjną, a jaki ma wybór !? Pytanie retoryczne, polityka to robienie tego co możliwe, w obiektywnych realiach, a te ustawili Kiszczak z Michnikiem. Stąd tak ciężko jest je przebić, mając przy okrągłym stole moc sprawczą, reszta była tylko obserwatorami wobec zdarzeń które później nadeszły.
Ja zaś konsekwentnie czekam na zmianę władzy w TVP, a jeszcze bardziej, choć wiem, że to na teraz iluzja, otóż czekam na trzecią stację prywatną TV, obok TVN-u i Polsatu, taką która sprawi, że aby poszukać konserwatywnych poglądów, nie będę musiał sięgać po radykalno-narodową rozgłośnie religijną, czy stacje TV internetową... ja czekam na realny pluralizm, o którym była już mowa podczas pamiętnej debaty Wałęsa - Miodowicz, wówczas to pierwszy raz padło to magiczne słowo, „pluralizm” i od tamtego czasu idzie on do nas jak krew z nosa...
Ostatnio edytowane przez milosz : 17.12.2015 o godz. 23:34.
|