Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2015, 13:22
emj10

Jaki procent nominacji, dokonanych (lub proponowanych) przez PiS, jest na teraz wątpliwej jakości (w kontekście negatywnych związków z PRLem), niech zaryzykuje, 0,003, czy 0,001, oto clou postrzegania świata przez manipulatora, to co robisz, to coś więcej niż z igły robienie wideł. A przy PO był jaki procent, "ciut" inny, bo PO jest w jednym szeregu z PSLem, z SLD, oraz z WSI, jednym słowem pełnymi garściami brała co sojusznicy ideowi zaproponowali i nadal proponują.

Dla mnie, w kontekście antykomunistycznej polityki, istotne jest kogo dziś popierają twórcy i założyciele KOR(Macierewicz) i WZZ(Gwiazda, Wyszkowski), ...a to że media "głównego ścieku" i ich naiwni klienci będą szukać igły w stogu siana, to już ich wewnętrzna sprawa, ja mam to szczerze gdzieś... dla mnie liczy się całość, a ta nie wygląda tak jak przekazują to propagandziści o mentalności Twojego idola, A. Michnika, moim zdaniem prezentujesz jego etykę, widać wiele was łączy.

EDIT.
Wszelkie wątpliwe nominacje zawsze należy wyjaśniać, a jak są uzasadnione, merytoryczne lub etyczne powody, to naprawiać, ale nie dam sobie wmówić, że kilka czarnych owieczek skreśla tysiące przyzwoitych ludzi, idących ramię, w ramię z A. Gwiazdą, w ramach tej samej antykomunistycznej etyki. Ostatnie słowo, z poprzedniego zdania użyłem w tym tekście kilka razy, bo o ten kontekst przecież chodzi, a na te drugie, merytoryczne oceny, przyjdzie jeszcze bowiem czas, teraz jest moim zdaniem, na to zbyt wcześnie.
Ostatnio edytowane przez milosz : 15.12.2015 o godz. 15:25.