Elefant napisał(a):

Było, ale nie chodziło mi o jakieś nadmierne epatowanie historią.
Smutne to, ale trafiłeś w punkt. Dziś włączyłem Wiadomości, chciałem posłuchać o szczycie klimatycznym i budżecie, bo od tego zależy gospodarka a co za tym idzie także poziom mojego życia a zobaczyłem 15 minut rzygowin wylewających się z ekranu.
|
Dlatego, ja nie oglądam reżimowych nadal stacji tylko przełączam na TV Republika. Kto ma tą stację ten mógł zobaczyć co ustalono na szczycie klimatycznym. Zrozumiałe dlaczego reżimowe media się o tym nie zająknęły albo enigmatycznie przeleciały po temacie, bo wtedy trzeba by było pochwalić polską delegację, ze nie dała sobie wcisnąć lansowanym m.in. przez UE (Niemców) projektów tzw. dekarbonizacji. Delegacja Polska odwołała się m.in. do geotermii (jej pokłady są bardzo duże w Polsce) jako źródłach redukcji zanieczyszczeń czy wykorzystania lasów, których Polska w przeciwieństwie do innych krajów UE ma sporo. A te lasy dają przeliczalną, konkretną ilość redukcji zanieczyszczenia środowiska. Suma sumarum duży sukces Polski. Trzeba by było pochwalić obecny rząd a to dla wścieklizny medialnej rzecz nie do pomyślenia, dlatego trzeba ogladać bajki o tzw. "zamachach stanu".
W TV Republika minister Szałamacha przedstawił z kolei założenia budżetowe, ich wyliczenia, wpływy do budżetu, które tez mają być większe itp.
Tymczasem w reżimówkach leci tak nachalna antyrządowa propaganda, ze naprawdę można się zrzygać po 5 min.