Rozumiem, że można nie przepadać za PISem ale popierać system obowiązujący od 26 lat (tj. KOD, Petru itd.) to już jest przesada... Petru to jest PObis... Z niego taki antysystemowiec jak ze mnie biskup...
https://www.youtube.com/watch?v=yUUbxHnl_Yg
Co musi się jeszcze wydarzyć aby ludzie przejrzeli na oczy?! Lata gigantycznych afer nikogo niczego nie nauczyły... Przecież nagrania z sowa i przyjaciele to jest wstrząs... a mimo to ludzie nie widzą problemu i głosują na PO i NowoczesnąPl... Jak można bronić Trybunał Konstytucyjny, który sam sobie pisze ustawę?!!! Trybunał, który w świetle kamer orzeka, że moje/nasze pieniądze z OFE to nie moje/nasze pieniądze tylko pieniądze państwa... Tylko jak to jest ze składka z OFE jest ściągana z mojej pensji?!!! Jak można popierać ludzi, którzy wbrew narodowi chcieli ściągnąć do kraju kilka tysięcy "uchodźców..." i jeszcze w żywe oczy kłamią, że nasze służby ich sprawdzą i nie będzie wśród nich terrorystów... Te same służby, które nie uchroniły rządzących przed kompromitującymi nagraniami sowa i przyjaciele...
Jak można bronić systemu, który nie potrafił znaleźć winnych zabójstwa Komendanta Głównego Policji. Marka Papały. Zabójstwa z 25 czerwca 1998 roku!!!!! W kwietniu 2012 roku Prokuratura Okręgowa w Łodzi wpadła na genialny pomysł, iż motywem ataku miała być próba kradzieży należącego do Papały samochodu Daewoo Espero...